Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubili kontakt s kontrolom leta

Srušio se pakistanski zrakoplov s 48 putnika, nitko nije preživio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema preživjelih u nesreći zrakoplova tvrtke PIA koji je pao u srijedu na sjeveru Pakistana i u kojemu se nalazilo 48 putnika, objavio je predsjednik te aviokompanije.

Vojska je objavila kako je izvukla četrdesetak tijela, te da je u spašavanju sudjelovalo 500 vojnika, liječnika i bolničara. Tijela poginulih prebačena su u bolnički centar Ayub u blizini grada Abbottabada koji se nalazi oko 20 kilometara od mjesta nesreće.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Bor: Građani pale svijeće za ubijenu djevojčicu Danku - 1 Ogromna tuga u Srbiji FOTO Prizori koji trgaju srce: Stanovnici Bora opraštaju se od Danke, djeca ostavljala balone i igračke

"Nema preživjelih, nitko nije preživio", rekao je Muhammad Azam Saigol, predsjednik tvrtke PIA čiji se zrakoplov srušio na putu iz popularnog turističkog mjesta Chitral u pakistansku prijestolnicu Islamabad.

"Sva su tijela izgorjela do neprepoznatljivosti. Ostaci zrakoplova i tijela razbacani su posvuda", rekao je vladin dužnosnik Taj Muhamad Khan za Reuters.

Khan, koji je obišao mjesto nesreće, kazao je da su mu očevici rekli da se "zrakoplov srušio u planinskom dijelu pokrajine" te da je "bio u plamenu i prije nego što je pao na tlo".

Ahmed je rekao i da je među putnicima bio Junaid Jamshed, popularna pakistanska pop zvijezda koja se preobratila u muslimanskog klerika.

Jamshed je bio pjevač jednog od prvih pakistanskih velikih rock bandova 90-ih godina, a napustio je glazbenu karijeru da bi se pridružio grupi Tableeghi Jamaat koja putuje Pakistanom i propovijeda islamsku vjeru.

Nacionalni prijevoznik ranije je bio suočen s optužbama za sigurnosne propuste. U velikoj nesreći koju su imali 2006. godine poginule su 44 osobe. (Hina)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene