Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvijestila policija

Mladi rukometaši Burundija koji su početkom kolovoza nestali u Rijeci pronađeni su u - Belgiji

Aktualno Galerija Potraga za reprezentativcima Burundija, ilustracija - 3 Potraga za reprezentativcima Burundija, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Rukometaši iz Burundija - 1 Rukometaši iz Burundija - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Rukometaši iz Burundija - 2 Rukometaši iz Burundija - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Studentski centar Rijeka - 1 Studentski centar Rijeka - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Studentski centar Rijeka - 2 Galerija 1/5 >>
Ravnateljstvo policije izvijestilo je u petak da su među desetoricom maloljetnika iz Burundija koji su u Belgiji zatražili azil dvojica članova rukometne kadetske momčadi te zemlje nestalih u Rijeci, a sumnja se da su reprezentativci i ostalih osam.

Među desetoricom maloljetnika iz Burundija, dvojica su zatražili azil u Belgiji, a ispostavljeno je da su članovi kadetske rukometne reprezentacije Burundija. Sumnja se da je i preostalih osam maloljetnika dio reprezentacije. 

Pročitajte i ovo Ilustracija U Zagrebu i tri županije Velika akcija USKOK-a i policije zbog droge, novi detalji: Među uhićenima je i suvlasnik poznatog zagrebačkog noćnog kluba

Desetorica maloljetnika iz Burundija, 2006. godište, stigli su u Rijeku na Svjetsko rukometno kadetsko prvenstvo kao članovi rukometne reprezentacije. Prije utakmice s Bahreinom, desetorica mladih rukometaša iz Burundija su 9. kolovoza nestali iz Sveučilišnog kampusa u Rijeci, gdje su bili smješteni.

Nisu odgovarali na telefonske pozive, njihov nestanak je prijavljen policiji, pa su pokrenute mjera i radnje kako bi ih se pronašlo, izvijestila je tada PU primorsko-goranska.

Slijedom tih policijskih aktivnosti, Ravnateljstvo policije - Uprava za granicu primila je obavijest belgijske migracijske službe da je deset državljana Burundija, maloljetnika bez pratnje u Belgiji zatražilo azil.

Nakon što je utvrđeno da su dvojica od njih nestali rukometni reprezentativci, nastavlja se intenzivna suradnja s migracijskom službom Belgije kako bi se utvrdi identitet i ostalih iz te skupine, s obzirom na to da je vidljiva podudarnost te postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija upravo oni igrači koji su samovoljno nezakonito napustili Hrvatsku, navodi Ravnateljstvo policije.

Pročitajte i ovo Zaštitna maska, ilustracija Predlaže njemački političar Vraćaju se maske? "Broj zaraženih koronavirusom ponovno raste"

Svjetsko kadetsko rukometno prvenstvo igralo se u Rijeci, Opatiji, Varaždinu i Koprivnici od 2. do 13. kolovoza. Sudjelovale su 32 reprezentacije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene