Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedodirljivi učenici

Neobični savjeti za nastavnike: Učenici prepisuju? Neka, i to je trud!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavnici iz Srbije tvrde da prema savjetima koje slušaju na stručnim seminirima ispada da su učenici nedodirljiv pojam, dok oni nemaju nikakva prava.

Učenicima koji prepisuju nastavnik treba omogućiti nastavak rada jer na taj način učenik pokazuje interes i trudi se za svoju ocjenu, ukoliko vidi da se dva učenika tuku nastavnik ih može mirno zamoliti da prestanu, a nikako ih fizički razdvajati, drogirane i pijane učenike, kao ni one koji nemaju udžbenik ne smije se uputiti kući - ovo su neki od savjeta koje nastavnici iz Srbije slučaju na obaveznim stručnim seminarima koje nerijetko sami plaćaju jer lokalna samouprava, čija je to dužnost, nema novaca, piše Kurir.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Osnovna škola Vladislav Ribnikar Suđenje u Beogradu Razrednica dječaka otkrila što se s njim događalo prije nego je počinio masakr u školi: "Imao je probleme..."

Jedan od nastavnika koji je stručni seminar pohađao kaže da po savjetima koje su slušali ispada da su učenici nedodirljiv pojam, a nastavnici bez ikakvih prava.

VIDEO Srednjoškolci osmislili briljantnu spačku!

Osvrnuo se i na predavače na seminarima koji, kaže, nisu proveli ni dana u učionicama. Riječ je, objašnjava, o pedagozima i psiholozima, pa čak i o pravnicima i ekonomistima s određenom obukom.

"Tako da se seminari svode na prežvakavanje fraza koje su naučili na tim obukama i na prepisivanju zastarjelih zakona", tvrdi nastavnik iz Vrnjačke Banje.

Iz Saveza sindikata prosvjetnih radnika upozoravaju da je pohađanje seminara nakaradno i da ih organiziraju pojedinci koji često nisu u kontaktu s djecom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene