Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kinesko ministarstvo priopćilo

Nema novih slučajeva ptičje gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kinesko ministarstvo poljoprivrede priopćilo je u četvrtak da nije pronašlo slučajeve ptičje gripe kod peradi u Pekingu i okolici nakon što je u utorak u glavnom gradu Kine umrla jedna žena od virusa ptičje gripe tipa H5N1.

Ministarstvo je uputilo timove stručnjaka na farme diljem pokrajine Heibei koja okružuje glavni grad. U toj je pokrajini žena koja je umrla kupila zaražene patke, navodi ministarstvo poljoprivrede.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Obična prehlada ili nešto više? Evo 5 znakova da se vaša prehlada pretvara u ozbiljniju bolest SEZONA VIRUSA Imate li koronu, gripu ili samo neugodnu prehladu? Ovo će vam pomoći da shvatite od čega bolujete

'Nakon provedenih testova na virus i epidemiološke istrage, u tom području nisu pronađeni tragovi virusa ptičje gripe', priopćilo je ministarstvo. Smrt 19-godišnje žene prva je potvrđena smrt od virusa ptičje gripe u Kini u posljednjih gotovo godinu dana. Ona je zaražena putem patke koju je kupila u okolici grada Tianjina, u pokrajini Heibei.

Stručnjaci tvrde da su neke vrste pataka prirodni nosioci virusa H5N1 i da za razliku od kokoši ne pokazuju simptome bolesti. Ptičja gripa soja virusa H5N1 i dalje je uglavnom bolest ptica, ali stručnjaci strahuju da bi virus mogao mutirati i postati lako prenosiv s čovjeka na čovjeka što bi moglo dovesti do pandemije bolesti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene