Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Francuskoj počela nacionalna žalost

'Nema mjesta velikom optimizmu da će crne kutije biti nađene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska, koja je u srijedu počela razdoblje nacionalne žalosti zbog nesreće zrakoplova A330, službeno je istoga dana otvorila istragu, a ustanova zadužena za njezinu provedbu dvoji da će uspjeti pronaći crne kutije te prvo izvješće očekuje krajem lipnja.

'Ne možemo isključiti mogućnost da crne kutije i ne budu pronađene', rekao je ravnatelj Ureda za istrage i analizu (BEA), Paul Louis Arslanian na konferenciji za tisak u Le Bourgeu blizu Pariza. Istraga je službeno otvorena nekoliko sati pošto je Brazil potvrdio kako nema dvojbe da su ostaci otkriveni u Atlantskom oceanu doista dijelovi Air Franceova zrakoplova Airbus A330-200 koji je nestao u ponedjeljak na letu AF-447 Rio de Janeiro-Pariz. Crne kutije vjerojatno su na 'duboku i stjenovitu' predjelu Atlantskog oceana i 'nema mjesta velikome optimizmu' da će se pronaći, rekao je Arslanian, javlja AFP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mornarički specijalci Pronađene crne kutije iz etiopskog zrakoplova Slika nije dostupna Još nije poznat uzrok pada Pronađene obje crne kutije iz iranskog Tupoljeva

Nacionalna žalost u Francuskoj

Nacionalna žalost u Francuskoj zbog nesreće zrakoplova koji je prevozio 228 osoba, počet će kasnije u srijedu misom za poginule u katedrali Notre Dame u Parizu, a nazočit če joj i predsjednik Nicolas Sarkozy, javlja agencija dpa. Među putnicima bilo je najviše Francuza i Brazilaca, ali i brojnih drugih nacionalnosti, te Hrvat Zoran Marković. Arslanian je izjavio 'da će pokušati objaviti prvo izvješće krajem lipnja' o katastrofi, najtežoj nesreći putničkog leta od 2001. godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene