Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 90 dana

Nema kraja: Prvo napravio red u vojsci pa potpisao zakon o produljenju izvanrednog stanja

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski Foto: Afp
Ukrajinski parlament podržao je prijedloge zakona o produljenju izvanrednog stanja i mobilizacije u zemlji za 90 dana.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potpisao je zakone o produljenju razdoblja opće mobilizacije i izvanrednog stanja u Ukrajini do 13. svibnja, rekao je zastupnik Vrhovne Rade Jaroslav Železnjak.

Naime, 6. veljače Vrhovni rad Ukrajine podržao je nacrt zakona o produljenju izvanrednog stanja i mobilizacije u zemlji za 90 dana.

Pročitajte i ovo Svečani ispraćaj 4. hrvatskog kontingenta Svečani ispraćaj Četvrti kontingent otišao u Mađarsku: "Misija je izazovna, pogotovo u današnjem okruženju"

"Predsjednik Ukrajine potpisao je zakone o produljenju izvanrednog stanja i općoj mobilizaciji. Sukladno tome, oba roka su produljena od 14. veljače za 90 dana, do 13. svibnja", napisao je Železnjak na Telegramu.

Zelenski je prvi put proglasio izvanredno stanje i opću mobilizaciju 24. veljače 2022., kada je Rusija započela Specijalnu vojnu operaciju, a od tada je ta mjera produžavana nekoliko puta, piše RT.

Pročitajte i ovo Pomor glavatih želvi - 4 Istraga u tijeku VIDEO/FOTO Misteriozni pomor glavatih želvi na našem otoku, biolozi izašli na teren: "Bilo je sablasno"

Pročitajte i ovo Prosvjed učitelja Uredba o koeficijentima Ministarstvo objavilo koliko će rasti plaće učiteljima, Fuchs poručio: "Ovo je najveće povećanje dosad!"

Posljednji put, u studenom prošle godine, ukrajinski parlament produžio je izvanredno stanje i opću mobilizaciju za 90 dana do 14. veljače.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene