Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nehumanost na vrhuncu

Psihički bolesnici žive u prljavštini i 'liječe' ih elektrošokovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez pristanka ih odvode i liječe elektrošokovima. Život ovih žena više je no ponižavajuć...

Djevojčice i žene sa psihofizičkim i mentalnim oboljenjima u Indiji prisiljene su živjeti u institucijama u kojima vladaju neljudski uvjeti životq, gdje im svakodnevno prijeti opasnost od fizičkog i seksualnog zlostavljanja te u kojima ih podvrgavaju neželjenim metodama liječenja, poput terapije elektrošokovima. Kako je jedna žena rekla, tretiraju ih gore nego životinje.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi?

Liječnik više od tisuću pacijenata i kolega špijunirao skrivenim kamerama

Human Rights Watch jučer je objavio izvješće u kojem postoje dokazi da se žene protivno njihovoj volji odvodi u institucije gdje ih se naveliko zlostavlja. Pozvali su vladu da konačno poradi na tome da se psihičke bolesnike počne liječiti u ustanovama u koje će ići dobrovoljni.

U sadašnjim ustanovama za psihičke bolesnike žene spavaju na podovima, njih desetak na svega nekoliko kvadratnih metara, sanitarni čvorovi prljavi su i pokvareni, a većina žena tamo dodatno se zarazi raznim bolestima.

'Jednom kad ih se zatvori one žive u izolaciji, strahu i svakodnevnom zlostavljanju bez ikakve vjere u bijeg', kažu u HRW-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene