Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Jedna zemlja ima koristi"

"Ne želim otkrivati ​​tu informaciju, ali...": Lukašenko otkrio kada će započeti pregovori Rusije i Ukrajine

Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko Foto: NATALIA KOLESNIKOVA
Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko komentirajući situaciju u Ukrajini otkrio je kada bi Rusija i Ukrajina mogli sjesti na pregovarački stol.

"Situacija bi se trebala promijeniti do jeseni i počet ćemo razgovarati za pregovaračkim stolom. Možda ne u rujnu, ali nešto kasnije. Ne želim otkrivati ​​tu informaciju, ali Europljani već govore o tome. Francuska. Njemačka. Europljani ovim ratom najviše gube s materijalnog gledišta. I zapravo jedna zemlja ima koristi od toga", rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, komentirajući situaciju u Ukrajini.

Lukašenko je rekao da ne očekuje okupljanje strana u Moskvi ili Minsku, ali da to nije važno.

"Najvažnije je prekinuti ovaj sukob", istaknuo je.

Šef te države također je primijetio da je važno ne propustiti trenutak za početak pregovora jer se situacija vrlo dinamično mijenja.

"Nikoga ne treba čuditi što je moćna i snažna Rusija spremna na pregovore s Ukrajinom. Pa, Rusija ne želi da ljudi umiru. Ako sutra Rusi razbiju te ukrajinske snage i vide priliku za napad na jug, što onda?! Hoće li Rusija biti voljna pregovarati? Malo vjerojatno. Situacija će se mijenjati i pristupi će biti drugačiji. Zapad očekuje tu neku kontraofenzivu pa ako ne uspije, onda će sjesti za pregovarački stol. Ali Rusija im može reći da idu k vragu", rekao je predsjednik, piše Belta.

Pročitajte i ovo Zagrebačka policija traži muškarce s fotografija - 5 Javite im Jeste li vidjeli muškarce s fotografija? Policija traži dvojicu zbog nanošenja teške ozljede, trećeg povezuju uz razbojništvo

Lukašenko je također primijetio da se promijenila situacija u vezi s ukrajinskim teritorijima koje je Rusija anektirala.

"Hoće li Rusija razgovarati o Krimu i Novorusiji? Nikada! Situacija se promijenila. Tada je to bilo moguće (tijekom prethodnih pregovora). Ali sutra ti pregovori možda više nikome neće trebati. Ako Zapad i  Zelenski rade neke planove i razmišljaju o stvarima, oni to rade samo za sebe. Jer situacija će se promijeniti. Mislim da je oko 50 posto onoga što je tada bilo prihvatljivo, sada neprihvatljivo", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važno upozorenje Uzbuna na dalmatinskoj plaži! Liječnici osam puta intervenirali zbog opasnog gosta, objavljene upute što ne smijete napraviti ako ga sretnete

Pročitajte i ovo Silvio Berlusconi - 2 Rukom sve zapisao Jedna osoba šokirana potezom preminulog Berlusconija: Objavljeni detalji oporuke i zadnje riječi koje je napisao djeci

"Ali Rusi neće inzistirati. Znam Putinov stav. Krenut će prema raspravi o svim stvarima. No, sjednimo za pregovarački stol. Bez preliminarnih uvjeta", dodao je Lukašenko. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene