Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Južni susjed tvrdi

Ne odustaju: Sjeverna Koreja razvija novu raketu dugog dometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja razvila je novu raketu dugog dometa u okviru programa različitog od onog koji je završio neuspjehom ovotjednog lansiranja rakete, izvješćuje u subotu južnokorejska tv postaja YTV.

Pjongjang je izvršio četiri probe u 16 tjedana do početka ove godine u okviru razvoja međukontinentalne rakete na sjeveroistočnoj obali, u Musudan-riju. Testiranje je namijenjeno poboljšanju motora i goriva te rakete kodnog broja KN-08, javio je isti izvor.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije"

>> Fijasko Sjeverne Koreje: Ispalili raketu, ona eksplodirala i pala u more

Kampanja testiranja odvijala se dok su Sjeverna Koreja i SAD bili u pregovorima zaključenima u veljači sporazumom kojim se predviđalo da Sjeverna Koreja zamrzne svoje nuklearne i balističke programe u zamjenu za američku pomoć u hrani, ističe YTN. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene