Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao špagete

Ne gledajte ako ste slabijeg želuca: Divovska pijavica 'usisala' crva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Golemu pijavicu koja tek treba dobiti službeno ime plemena koja žive u šumama Bornea nazivaju 'divovskom crvenom pijavicom'.

Po prvi put kamerom je uhvaćena golema pijavica kako guta veliku plavu glistu u šumama Bornea. Za snimku je zaslužna ekipa BBC-ja koja snima dokumentarac 'Čuda monsuna'.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Pijavica nalikuje na čudovište iz nekog horora s b-liste, piše Telegraph, ali ona zbilja postoji i smrtonosan je predator. Stvorenje je toliko novo da mu znanstvenici tek trebaju dati službeno ime, a lokalna plemena nazivaju ga 'divovska crvena pijavica'.

FOTO Ovo stvorenje ima nevjerojatnu sposobnost!

Snimljeni primjerak dugačak je 30 centimetara, ali stručnjaci vjeruju da može još rasti. Ova vrsta toliko je narasla da ne samo da siše krv, nego divovske crve usiše poput špageta.

U ovom slučaju pijavica je pojela 78 centimetara dugog crva. Nakon što je otkrila njegov trag, nanjušila ga je poput psa, a kada ga je napokon pronašla bacila se na plijen višestruko veći od sebe.

Crv se bezuspješno pokušao spasiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene