451011
451011
451011
451011
451011

RUSI NEMAJU ŠANSE PROTIV F-35 Američki general tvrdi: Bilo bi to kao da boksaju protiv nevidljivog Alija

  • , 22.09.2016., 16:51
  • Autor:
  • komentara

Za šefove ratnog zrakoplovstva NATO saveza nema dvojbe kad je u pitanju borbeni zrakoplov F-35 Lightning II, bolji je od bilo kojeg ruskog i donio bi prednost zapadnim snagama u eventualnom srazu s Rusijom.

 
 
 
 
Su-35 i F-35 (Foto: AFP)
Su-35 i F-35 (Foto: AFP)

Zapovjednik američkih zračnih snaga u Europi, general Tod Wolters uvjeren je da bi borbeni zrakoplov pete generacije, F-35 Lightning II, minorizirao vrijednost ruskih snaga na bojnom polju.

"Ono u što smo savršeno uvjereni jest da kad dovedemo zrakoplove pete generacije u europsku regiju, da će to sasvim sigurno poslužiti kao sredstvo odvraćanja", ističe Wolters za Business Insider.

Američki general poslužio se paralelom s boksačkim ringom i američkom boksačkom legendom, kako bi opisao šanse Rusa protiv navedenog zrakoplova.

"To tjera Ruse da promatraju što mi radimo i da shvate ako će morati u borbu protiv nas, da bi se mogli naći u poziciji u kojoj uskaču u boksački ring i bore se protiv nevidljivog Muhammada Alija", kaže Wolters.

"Iz naših promatranja njihovih (ruskih) aktivnosti na području zapovjedništva i kontrole, oni su pod teškim izazovom. Naša razmišljanja su, gledano iz kuta pete generacije, da bi mi postigli velik upsjeh", zaključuje Wolters.

Wolters je sve to izjavio tijekom godišnje konferencije Air Force Associationa u Danskoj.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se