Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stealth je stealth

RUSI NEMAJU ŠANSE PROTIV F-35 Američki general tvrdi: Bilo bi to kao da boksaju protiv nevidljivog Alija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za šefove ratnog zrakoplovstva NATO saveza nema dvojbe kad je u pitanju borbeni zrakoplov F-35 Lightning II, bolji je od bilo kojeg ruskog i donio bi prednost zapadnim snagama u eventualnom srazu s Rusijom.

Zapovjednik američkih zračnih snaga u Europi, general Tod Wolters uvjeren je da bi borbeni zrakoplov pete generacije, F-35 Lightning II, minorizirao vrijednost ruskih snaga na bojnom polju.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu

"Ono u što smo savršeno uvjereni jest da kad dovedemo zrakoplove pete generacije u europsku regiju, da će to sasvim sigurno poslužiti kao sredstvo odvraćanja", ističe Wolters za Business Insider.

Američki general poslužio se paralelom s boksačkim ringom i američkom boksačkom legendom, kako bi opisao šanse Rusa protiv navedenog zrakoplova.

"To tjera Ruse da promatraju što mi radimo i da shvate ako će morati u borbu protiv nas, da bi se mogli naći u poziciji u kojoj uskaču u boksački ring i bore se protiv nevidljivog Muhammada Alija", kaže Wolters.

"Iz naših promatranja njihovih (ruskih) aktivnosti na području zapovjedništva i kontrole, oni su pod teškim izazovom. Naša razmišljanja su, gledano iz kuta pete generacije, da bi mi postigli velik upsjeh", zaključuje Wolters.

Wolters je sve to izjavio tijekom godišnje konferencije Air Force Associationa u Danskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene