Obavijesti Video Pretražite Navigacija
50-postotno povećanje

NATO presreo više od 400 ruskih vojnih zrakoplova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"To je obrazac koji nas podsjeća na način na koji su provodili takve vrste vojnih zračnih aktivnosti u vrijeme Hladnog rata" - poručuju iz NATO-a.

Zrakoplovi NATO-a presreli su ruske avione više od 400 puta ove godine nedaleko od europskog zračnog prostora tog vojnog saveza, što je 50-postotno povećanje u usporedbi s prošlom godinom, izjavio je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

"Na području Baltičkog mora, Norveškog mora, Crnog mora, zračnog prostora koji okružuje NATO, vidjeli smo pojačanu aktivnost ruskih vojnih zrakoplova", rekao je Stoltenberg tijekom posjeta Estoniji. "To je obrazac koji nas podsjeća na način na koji su provodili takve vrste vojnih zračnih aktivnosti u vrijeme Hladnog rata."

Jača zabrinutost za europsku sigurnost: SAD spočitnuo Rusiji vojne letove u Europi

"Oni ne podnose svoje planove leta, ne uključuju transpondere i ne komuniciraju s civilnom zračnom kontrolom", dodao je. "Ti su letovi neopravdani i predstavljaju rizik za normalni zračni promet."

Većina tih letova provodi se u međunarodnom zračnom prostoru i "vrlo je ograničen broj" kršenja zračnog prostora NATO-a, kazao je. Savez je također pojačao svoju nazočnost rasporedivši pet puta više zrakoplova na svom istočnom dijelu od početka 2014. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene