Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Natasha Kampusch govori o svom povratku u normalan život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godinu dana nakon bijega iz vikendice u kojoj je provela osam i pol godina kao zatočenica psihopata, mlada Austrijanka Natascha Kampusch pokušava se vratiti u normalu, ali je i dalje u središtu pozornosti zbog problema u vlastitoj obitelji i planiranog osnivanja humanitarne zaklade.

Prekinuvši osmomjesečnu medijsku šutnju u koju se povukla radi psihičkog oporavka i izobrazbe, djevojka kojoj je danas 19 godina, svjedočila je u ponedjeljak u dokumentarnoj emisiji austrijske javne televizije ORF o svom povratku u svakodnevicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Memoari u prodaji Knjiga N. Kampusch u rekordnom roku postala hit Slika nije dostupna U zatočeništvu osam godina Kampusch u autobiografiji detaljno opisuje patnje

No nije htjela iznositi potankosti u svezi s planiranim osnutkom
zaklade za pomoć ženama žrtvama nasilja koji je bila najavila, uz
potporu donatora, dan nakon spektakularnog bijega 23. kolovoza 2006. iz kuće pokraj Beča, gdje je protiv svoje volje zadržana od ožujka 1998.

Njezin odvjetnik Gerald Ganzger nedavno je izjavio da je 50.000 eura prikupljenih donacija blokirano na računu dok se ne utvrdi njihova namjena.

Austrijska glasila pitaju se što je razlog tom otezanju i gdje je sav novac od autorskih prava koji je zaradila intervjuima za televizijske postaje.

Natascha Kampusch je u ponedjeljak potvrdila da novac na računu buduće zaklade potječe isključivo od donacija. 

"Moji osobni prihodi su oročeni na dulje vrijeme kako bi se osigurala moja budućnost", dodala je.

Djevojka je iskoristila svoj nastup na televiziji kako bi uputila
oštro upozorenje rastavljenim roditeljima, čije su svađe česta tema austrijskih novina, rekavši da se više "neće viđati s njima ukoliko ne dođu k sebi".

Kampusch koju je na putu do škole, 2. ožujka 1998., kada je imala deset godina, oteo psihički poremećeni tridesetpetogodišnjak Wolfgang Priklopil, uspjela je pobjeći 23. kolovoza 2006.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene