Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ronioci u akciji

Nastavljena potraga za preživjelima na Costi Concordiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pokušaju pronalaženja preživjelih u olupini Coste Concordije, kruzera nasukanog pred obalom otočića Giglia, u četvrtak ujutro je nastavljena akcija spašavanja, dok podaci govore o najmanje 11 mrtvih.

'Ronioci su već u akciji', izjavio je ujutro glasnogovornik obalne straže Filippo Marini.

'Upotrijebit ćemo mikroeksploziv kako bismo otvorili više pristupa. Ući će unutar broda i potražiti ostale preživjele', dodao je on.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna List Messaggero izračunao 'Kapetan kukavica' bi u zatvoru trebao provesti 2.697 godina Slika nije dostupna Brodolom Costa Concordia '14.000 eura je realna odšteta za izgubljene stvari, ali sve ostalo...'

>>Prošetajte palubom i kabinama nasukanog kruzera

Rad ronioca vrlo je težak: moraju proći hodnicima pretvorenima u 'bunare' a dijelovi broda nepristupačni su zbog zabravljenih vrata, nagomilanog namještaja ili raskomadanih tepiha.

Zbog laganog klizanja prema dnu mora ogromnog broda nasukanog blizu otoka u srijedu je tijekom gotovo cijelog dana bila obustavljena potraga za preživjelima.

>>Kruzer počeo tonuti: Prekinuta potraga za preživjelima

Broj mrtvih zasad iznosi 11, od kojih je šest službeno identificirano: dva francuska turista, jedan talijanski, jedan španjolski, i dva člana posade, jedan Peruanac i jedan Mađar, violinist na brodu.

>>'Nisam bježao, spotaknuo sam se i upao u čamac za spašavanje'

Dvadeset i šest osoba nedostaje ali među njima su žrtve čija tijela nisu identificirana.

Vađenje 2380 tona goriva iz broda moglo bi početi u četvrtak kako bi se izbjegla naftna mrlja i izbjegla ekološka katastrofa. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene