Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brodolom Costa Concordia

'14.000 eura je realna odšteta za izgubljene stvari, ali sve ostalo...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi Hrvati koji koji su preživjeli havariju kruzera Costa Concordia još nisu odlučili hoće li prihvatiti odštetu od 14.000 eura koliko im nudi tvrtka Costa Crociere.

Tvrtka Costa Crociere pak, svakom neozlijeđenom brodolomcu nudi 14.000 eura, povrat stvari iz sefova i besplatnu psihološku pomoć. Tu će ponudu ovih dana dobiti i 127 hrvatskih putnika s tog broda koji su svi prošli neozlijeđeni. Hoće li je prihvatiti - mnogi još nisu odlučili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brodolom Costa Concordia 'Vlasnici i posada su znali da je crna kutija pokvarena' Slika nije dostupna List Messaggero izračunao 'Kapetan kukavica' bi u zatvoru trebao provesti 2.697 godina

Dalidi Mladenić svježa su sjećanja na nedavni brodolom. Ponudu za odštetu još nije dobila.

'Ponuda od 11+3, dakle 14.000 eura je za mene realna za naknadu izgubljenih stvari. Međutim, za sve ostalo što smo mi proživjeli ili što još proživljavamo svatko na svoj način... Tu ne bih uvrstila tako nešto u tu ponudu', kazala je Dalida.

Nezadovoljni putnici - mogu brodara sudski goniti.

'Sad svatko od putnika treba odlučiti isplati li mu se ponuđeno prihvatiti odmah ili se može upustiti u dugotrajan i nimalo jeftin sudski postupak', kaže odvjetnik Milenko Škrlec.

Šestero putnika koji su preživjeli havariju Costa Concordije traže odštetu od 460 milijuna dolara za pretrpljenu štetu u brodolomu. Tužbu su digli na američkom sudu.

'Američko pravo je porotno pravo i porota može donijeti presude. Zato postoji sudski presedan iz američkog prava, postoje i rang liste 10 najčudnijih presuda', kaže Škrlec.

Nijedan od hrvatskih putnika s kruzera ni ne pomišlja na tolike odštete. No, kompanijinu ponudu još razmatraju.

'To treba vidjeti od slučaja do slučaja, no za ono što smo pretrpjeli i kako se sve to dogodilo, mislim da je to premalo', kazao je Diego Makovac.

Putnici koji se odluče na tužbu moraju se naoružati strpljenjem jer su talijanski sudovi još sporiji od - hrvatskih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene