Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimili spasioci

Prošetajte palubom i kabinama nasukanog kruzera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nego su prekinuli spašavanje zbog pomicanja broda, spasioci na Costa Concordiji snimili su unutrašnjost broda.

Od palube do kabina unutar nasukanog i prevrnutog kruzera na obali Italije, snimali su spasioci koji su bili poslani na brod.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brodolom Costa Concordia 'Vlasnici i posada su znali da je crna kutija pokvarena' Slika nije dostupna List Messaggero izračunao 'Kapetan kukavica' bi u zatvoru trebao provesti 2.697 godina

>> FOTO: Pogled na potonuli kruzer Costa Concordia iz svemira

Iako zapisi iz crne kutije govore suprotno, kapetan nasukanog kruzera Francesco Schettino na saslušanju je izjavio da se spotaknuo dok je pomagao putnicima pri evakuaciji i tako slučajno upao u čamac za spašavanje.

52-godišnji kapetan kruzera Costa Concordia istražiteljima u Grossetu je kazao kako je u čamcu za spašavanje završio sasvim slučajno. Tijekom trosatnog saslušanja Schettino je navodno rekao: 'Putnici su navirali na palube i jurišali prema čamcima za spašavanje. Ja čak nisam imao ni prsluk za spašavanje jer sam ga dao jednom od putnika. Pokušavao sam organizirati neki red pri evakuaciji, no odjednom, jer je brod bio nagnut pod kutem od 60-70 stupnjeva, spotaknuo sam se i pao u jedan od čamaca'.

Smatra se da je na brodu na kojem je bilo više od tri tisuće putnika i članova posade, zarobljeno još dvadesetak ljudi. Od kada se brod nasukao u petak, spasioci su izvukli jedanaest tijela. A spašavanje su jutros prekinuli zbog pomicanja broda za koji se strahuje da bi mogao potonuti mnogo dublje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene