Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Italiji

VIDEO Gradonačelnica u suzama: Ovo je užasno, kao groblje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se potraga za nestalim imigrantima u vodama talijanskog otoka Lampeduse, gdje se jučer utopilo više od 130 ljudi.

Prema vlastima, brod koji je krenuo iz Libije prevozio je 450 do 500 migranata a samo približno 150 ih je spašeno što upućuje na bojazan od pogibije više od 300 osoba u najgoroj tragediji ilegalnih imigranata zadnjih godina.

'Nemamo više mjesta ni za žive ni za mrtve', izjavila je u četvrtak  gradonačelnica Lampeduse Giusi Nicolini. 'Ovo je užasno, kao groblje. Još uvijek ih donose. Mrtvi plutaju posvuda... Užas. Nemoguće je riječima opisati s čime smo suočeni', rekla je užasnuta Nicolini.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Migranti tijekom operacije spašavanja Blizu otoka Lampedusa Tragedija na Mediteranu: U brodolomu poginuo 41 migrant, samo nekoliko ih je preživjelo

Više od 130 tijela već je izvađeno iz mora, uključujući i troje djece, a potraga se nastavlja oko olupine broda koji leži prevrnut na 40 metara dubine.

>>VIDEO Dramatična potraga za više stotina nestalih nakon prevrtanja broda

'Još je puno leševa. Ne može se reći koliko; svi su stisnuti jedni uz druge, vide se samo prvi', objasnio je tv postaji SkyTG24 jedan od spasioca Giovanni de Gaetano, vidno šokiran.

Lokalni ribar Raffaele Colapinto prvi je došao do mjesta tragedije i pomogao imigrantima. 'Vidjeli smo more glava. Ukrcali smo ljude na brod koliko god ih je stalo', rekao je potreseni Raffaele, piše EUobserver. (Hina/V.Š.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene