Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napustila ih posada

Prijevoz su platili između 4.000 i 8.000 dolara, a posada je imala maske na licu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 360 imigranata koji su se iskrcali u subotu u luci Corigliano na Kalabriji iz teretnog broda koji je napustila posada, platili su prijevoz između 4.000 i 8.000 dolara (više od 24.000 i 48.000 kuna), objavile su u subotu talijanske vlasti.

Stigavši u Tursku zrakoplovom ti imigranti sirijskog podrijetla ukrcani su na teretni brod Ezadeem 31. prosinca, objasnio je novinarima policijski ravnatelj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Ilustracija Tragedija u Mozambiku Bježali od epidemije, ukrcali se na brod koji je potonuo, poginulo više od 90 ljudi

Imigranti su policiji objasnili da su članovi posade stalno nosili maske preko lica, što im je omogućilo da ostanu na brodu i da se pomiješaju s masom imigranata prije nego su ga napustili.

Dramatična snimka: Brod s imigrantima Obalna straža pokušat će spasiti iz olujnog nevremena

Ezadeem, brod dug 73 metra registriran u Sijera Leoneu i namijenjen prijevozu životinja, ušao je u tu kalabrešku luku na jugu Italije oko 23 sata.

Brod je uočen u četvrtak navečer na oko 80 milja u vodama ispred Crotone.

Putnici tog broda su raspoređeni po raznim prihvatnim centrima Kalabrije, objavila je policijska uprava u Cosenzi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene