Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neočekivani trošak

Nema dalje: U restoranu joj naplatili prazan tanjur, stiglo objašnjenje vlasnika

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jedan talijanski restoran gošći je naplatio prazan tanjur koji je zatražila za svoje dijete.

Otmjeni restoran sa sjedištem u Liguriji, u Italiji, naplatio je dva eura za prazan tanjur nakon što je blogerica Selvaggia Lucarelli zatražila dodatni tanjur da podijeli jelo sa svojom kćeri.

Potez tog restorana izazvao je bijes gošće koja je fotografiju računa podijelila na društvenim mrežama, a ubrzo se uključila i talijanska javnost zgrožena tim postupkom restorana. 

Blogerica Selvaggia Lucarelli zamolila je konobara za prazan tanjur kako bi mogla podijeliti jelo. Šokirala se kada je pogledala račun na kojem su joj naplatili taj dodatni tanjur, a na računu je to navedeno kao "tanjurić za dijeljenje".

Pročitajte i ovo Pustoš na Havajima nakon požara - 4 Broj mrtvih raste FOTO/VIDEO Dramatične snimke na Havajima: Izgorjelo više od tisuću domova - "Zvučalo je kao da se vodi rat"

Restoran se nalazi na ekskluzivnom mjestu u Genovskom zaljevu, gdje se plaćanje couverta podrazumijeva, ali ova gošća upozorava turiste na neočekivane troškove jer uz couvert je naplaćen i taj prazan tanjur, piše Times.

Couvert je naplaćen 7,5 eura, a ukupni račun bio je 55,5 eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jačina 6 stupnjeva Snažan potres pogodio Japan

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj Potresu magnitude 5,2 VIDEO Strašni prizori potresa u Turskoj: Najmanje 23 osobe ozlijeđene, ljudi skakali s velikih visina, padali...

Nakon što je žena na društvenim mrežama objavila fotografiju računa, talijanska javnost osudila je restoran, a u cijelu raspravu uključio se i guverner Ligurije Giovanni Toti, koji je osjetio potrebu osuditi takvu praksu restorana: "Meni ovo dodatno plaćanje nije u redu."

Pročitajte i ovo Hrvatski obrtnici i njihovi proizvodi - 3 Rupa u zakonu Oni imaju plan B za neradne nedjelje: "U osmom je mjesecu najveći promet", "Puno nam znači svaki dan"

Ubrzo su se oglasili vlasnici restorana te su pokušali objasniti taj postupak: "Stol je za troje, a jeli su za jednog. Netko pere i to posuđe. Gospođa koja je objavila račun bila je za stolom za troje jer su došle dvije odrasle osobe i dijete. Naručili su samo jedan tanjur tjestenine s pestom i jedan s prženim ribicama, a tražili su dodatne tanjuriće za to oboje. Dakle, imali su ukupno četiri tanjura, a mi smo naplatili samo jedan jer plaćamo i perilicu i pranje posuđa".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene