Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nek' se vidi

NAPETOST NE JENJAVA - NATO počeo najveće vježbe unazad više od 10 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO je u subotu pokrenuo najveće vojne vježbe unazad više od deset godina uz sudjelovanje oko 36.000 vojnika u Italiji, Španjolskoj i Portugalu, u kontekstu napetosti s Rusijom oko Ukrajine.

Vojni manevri pod nazivom "Trident Juncture", po opsegu bez presedana od 2002. godine, trajat će do 6. studenog. Uz kopnene i zračne vježbe, predviđeni su i pomorski manevri u Atlantskom oceanu i na Mediteranu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Ilustracija Opasno stanje Članica NATO-a poziva Ukrajinu da prijeđe Putinovu crvenu liniju: "Gađajte ih!"

NATO brodovi u Splitu

Uključivat će sve komponente modernog rata, ali i proturaketnu obranu, informatičke napade i "hibridni rat" s propagandnim operacijama, objasnio je krajem kolovoza francuski general Jean-Paul Palomeros, saveznički vrhovni zapovjednik.

Ta odavno planirana vježba dobiva na važnosti u svjetlu napetosti s Rusijom i krize u Ukrajini. Dužnosnici NATO-a kazali su međutim da vojne vježbe Sjevernoatlantskog saveza nisu usmjereni ni protiv jedne zemlje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene