Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada ih bombardirala

Namjerno gađali bolnice i škole: 'Djeca su doslovce raznesena i živa spaljena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među žrtvama bombardiranja pobunjeničkih područja u Sudanu je i 26 djece.

Neselektivno bombardiranje sudanske vlade po pobunjeničkim područjima ubija i ranjava djecu, objavio je Human Rights Watch (HRW) u četvrtak.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku

Ta međunarodna oraganizacija dokumentirala je smrt više od stotine civila u zračnim bombardiranjima pokrajine Južni Kordofan od prošle godine. Među žrtvama je 26 djece.

"Djeca su doslovce raznesena i živa spaljena zajedno sa svojom braćom i sestrama", rekao je Daniel Bekele iz HRW-a. "Nedostaje im hrana, osnovna zdravstvena zaštita i obrazovanje, a situacija se samo pogoršava", dodao je.

Tijekom obilaska trinaest sela i gradića na planini Nuba u toj provinciji, HRW je pronašao dokaze da su bombarderi namjerno gađali bolnice te uništili ili oštetili više od 200 škola.,

'Iza Islamske države stoje CIA i Mossad'

HRW optužuje Khartoum da spriječava rad međunarodnih humanitarnih organizacija. Sudanska vlada je ranije zanijekala napade na civile.

Pobunjenici iz etničke manjine u Južnom Hordofanu i obližnjoj državi Plavi Nil od 2001. se bore protiv vlade koju optužuju za diskriminaciju.

Vjeruje se da su tisuće ljudi ubijene, a stotine tisuća raseljene ili izbjegle u Južni Sudan.

Sudanska vlada suočena je s pobunom i u zapadnoj pokrajini Darfur gdje je u posljednjih deset godina poginulo 300.000 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene