Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalio se

Policija pješaku oduzela vozačku dozvolu jer je malo popio: "Nije vozio niti je izlazio iz automobila. Samo je pješačio"

Alkohol - 1
Alkohol - 1 Foto: Dnevnik Nove TV
Muškarac je ostao bez vozačke dozvole nakon što ga je policija podvrgnula alkotestu iako nije vozio.

Može li policija pješaku oduzeti vozačku dozvolu? To se dogodilo u talijanskom gradu Como 30. studenog, a o cijelom slučaju progovorio je odvjetnik kažnjenog muškarca Ivano Chiesa.

Muškarac je s prijateljem bio na večeri, a parkirao je na mjesto na kojem to nije bilo dopušteno te su mu komunalni policajci odlučili napisati kaznu.

Kada je izišao iz restorana, obojica su prišla policajcima kako bi provjerila što se događa, a policajci su ih odlučili podvrgnuti alkotestu.

"Kod mog klijenta alkotest je pokazao nešto veću vrijednost od dopuštene. Oduzeli su mu vozačku unatoč činjenici da moj klijent u to vrijeme nije vozio niti je upravo izašao iz svog automobila, već je pješačio", rekao je njegov odvjetnik za L'Unita.

Pročitajte i ovo Prosvjed poljoprivrednika u Ateni - 4 masovni prosvjedi FOTO Tisuće poljoprivrednika na ulicama u najvećem prosvjedu dosad, ne odustaju od zahtjeva: "Nemamo više što dati"

Pročitajte i ovo Maksim Kuzminov Maksim Kuzminov Detalji likvidacije ruskog pilota koji je pobjegao od Putinovog režima: Pronađen mrtav s nekoliko rana od vatrenog oružja

Muškarac se odlučio žaliti na odluku i žalba je prihvaćena.

"Nakon odluke suca ponovno smo otišli u policiju kako bismo dobili natrag vozačku dozvolu, ali službenici su se usprotivili tomu. Rekli su da se moj klijent najprije treba podvrgnuti medicinskim pretragama kojima će se utvrditi njegova sposobnost za vožnju. Zato sam rekao da ću ih prijaviti. Ali rečeno mi je da je to uobičajena praksa", ispričao je odvjetnik. 

Pročitajte i ovo Sergej Šojgu i Vladimir Putin Oružje u svemiru Putin odgovorio na glasine da razvija svemirsko nuklearno naoružanje: "SAD zna..."

Sudac je potom prihvatio odvjetnikov zahtjev i dopustio vraćanje vozačke dozvole spomenutom muškarcu. Saga još traje te će se 22. veljače ponovno održati saslušanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene