Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto dva, četiri agenta

Nakon napada na Papu pojačane sigurnosne mjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osiguranje pape pojačano je nakon što ga je na Badnju večer, napala Susanna Maiolo.

Osiguranje pape Benedikta XVI. pojačano je nakon što ga je na Badnju večer, neposredno prije polnoćke napala neuravnotežena ženska osoba, tako što je proširen prostor kojim se kreću zaštitari, kao i njihov broj, dok Sveti Otac prolazi između vjernika, izvijestili su mediji.

List Il Giornale je objavio dvije fotografije - na jednoj je prikazan Papa dok vodi misu na središnjem oltaru bazilike sv. Petra, prije i poslije incidenta što ga je prouzročila Susanna Maiolo.

Pročitajte i ovo Paket Vladinih mjera - 4 I mirovine dio mjera Vlada će odigrati posljednju kartu uoči raspuštanja Sabora: Evo što će biti s računima za plin i struju te cijenama proizvoda Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu"

Na fotografijama se vidi da je prostor kojim prolazi Benedikt XVI. proširen za jedan metar sa svake strane, što službi sigurnosti i agentima daje više vremena za pravodobnu reakciju ukoliko se netko previše približi Papi. Na novijoj fotografiji vidljivo je i da je Papa odnedavno okružen četirima agentima zaduženim za osiguranje, umjesto dvojicom koja su do sada obavljala tu zadaću. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene