Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro će i na godišnji

Nakon mjesec dana pritvora, premijer Federacije BiH vratio se na posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Živko Budimir proveo je u pritvoru gotovo mjesec dana, a danas se, nakon nedavne odluke o puštanju iz ćelije, pojavio u svom premijerskom kabinetu u Sarajevu. Najavio je i skoro korištenje godišnjeg odmora.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir pojavio se u ponedjeljak u Sarajevu na svom radnom mjestu nakon što je prije dva dana pušten iz pritvora u Mostaru gdje je proveo gotovo mjesec dana pod sumnjom da je umiješan u korupciju.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu

"Drago mi je da sam ponovno ovdje", izjavio je kratko Budimir novinarima koji su ga čekali pred zgradom Predsjedništva BiH, iz koje je u policijskoj pratnji izveden 26. travnja i potom pritvoren. Predsjednik FBiH nije komentirao optužbe koje mu se stavljaju na teret.

>> Slučaj Budimir: Državno odvjetništvo najavljuje žalbu

Budimir je najavio kako će ovog tjedna nastaviti s redovitim poslovima dodajući kako planira uzeti i nekoliko dana godišnjeg odmora. Potvrdio je kako kani i potpisati zakon o povoljnijem umirovljenju branitelja, na čijem objavljivanju inzistira i Meunarodni monetrani fond (MMF), uvjetujući time isplatu nove rate kredita ugovorenog po osnovi stand-by aranžmana.

Taj je kredit nužan kako bi država BiH i njezini entiteti mogli "zakrpati" proračunske rupe.

Živko Budimir oslobođen je iz mostarskog zatvora nakon što je Ustavni sud BiH prihvatio žalbu njegovih branitelja i ocijenio kako nisu postojali dokazi dostatni da mu se odredi pritvor.

Tužiteljstvo BiH, koje Budimira i dalje sumnjiči za korupciju, u ponedjeljak je ponovilo kako nastavlja istragu u ovom slučaju te kako će podnijeti žalbu na odluku Suda BiH o okidanju pritvora.

"Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optuznice", stoji u pisanoj izjavi glasnogovornika Tužiteljstva BiH Borisa Grubešića uz naznaku kako se podizanje optužnice može očekivati uskoro. Grubešić je dodao kako državno tužiteljstvo nastavlja rad u borbi protiv korupcije te da u tome "nema nedodirljivih osoba". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene