Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri poginule od vatrenog oružja

Najmanje sedam mrtvih u sukobima u središtu Kaira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje sedam ljudi je smrtno stradalo u nedjelju u sukobima egipatskih snaga sigurnosti i prosvjednika na trgu Tahriru u središtu Kaira, kazali su medicinski izvori.

Među njima su najmanje četiri osobe poginule od vatrenog oružja, rekli su liječnici poljskih bolnica u središtu egipatske prijestolnice.

Tijekom dana i večeri vodili su se žestoki sukobi na trgu kao i na ulicama koje vode prema obližnjem ministarstvu unutarnjih poslova, prenosi AFP. Prosvjednici su bacali kamenje i molotovljeve koktele na policajce, koji su uzvraćali vatrenim oružjem i gumenim mecima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon najkrvavijeg dana Egipat: Zapaljena zgrada vlade u Kairu, islamisti pozivaju na nove prosvjede Slika nije dostupna Rat na ulicama Kaira U Egiptu izvanredno stanje, ElBaradei dao ostavku

>> Krvavi prosvjedi u Egiptu: Dvoje mrtvih, 650 ozlijeđenih

'Nećemo otići' i 'Narod želi pad vojnog režima', skandirali su prosvjednici.

Prosvjeduje se zbog sporih reforma i očitih pokušaja vojnih vlasti da zadrže nadzor nad budućom civilnom vladom. Prosvjednici zahtijevaju da vladajuće vojno vijeće priopći točan datum kad će civilnoj vladi prepustiti upravljanje zemljom.

Na istome trgu Tahriru početkom godine počeo je i prosvjed koji je doveo do pada tadašnjeg predsjednika Hosnija Mubaraka.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene