Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deset dana prije izbora

Krvavi prosvjedi u Egiptu: Dvoje mrtvih, 650 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sukobu prosvjednika i policije na kairskom trgu Tahrir poginule su najmanje dvije osobe, a više od 650 ih je ozlijeđeno.

Do prosvjeda je došlo nepunih deset dana prije održavanja prvih parlamentarnih izbora u zemlji nakon pada predsjednika Hosnija Mubaraka.

Prema riječima glasnogovornika ministarstva zdravstva, koje prenosi državna novinska agencija MENA, poginuo je 23-godišnji prosvjednik, a ozlijeđeno je 676 osoba.

Do sukoba je došlo nakon što je policija srušila šatore stotinjak prosvjednika koji su noć proveli na trgu nakon velikog prosvjeda održanog u petak. Prosvjednici su pripadnike interventnih policijskih snaga gađali kamenjem i drugim predmetima, a policija je odgovorila gumenim mecima i suzavcem.

Jedno policijsko vozilo je zapaljeno, a prosvjednici su izvikivali slogane protiv Vrhovnoga vijeća oružanih snaga koje je na vlasti otkad je 22. veljače smijenjen Mubarak. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Paljenje Kurana u Malmou Uz odobrenje policije VIDEO Ovo će izazvati gnjev u muslimanskom svijetu: Uoči velikog događaja palili Kuran i palestinsku zastavu Prosvjed na UCLA-u Studenti ne odustaju VIDEO/FOTO Noć kaosa na američkim sveučilištima: Policija upala u kampove, stotine prosvjednika uhićene

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene