Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svijet se zgrozio

NAJKRVAVIJI GRAĐANSKI RAT DANAŠNJICE Civile tjeraju da piju krv, jedu ljudsko meso i žive ih spaljuju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najkrvaviji rat današnjice u kojem su civili prisiljeni piti krv i jesti ljudsko meso ubijenih iz drugih etničkih skupina bjesni u Južnom Sudanu.

Afrička Unija objavila je u srijedu izvješće o raširenim i sustavnim zlostavljanjima zbog etničke pripadnosti, a detalji izvješća su zgrozili svjetsku javnost, piše Telegraph.

Južni Sudan je mlada država koja je nastala odcjepljenjem od Sudana 2011. godine nakon građanskog rata koji je trajao više od 20 godina. U novostvorenoj državi vode sukobi od prosinca 2013. kada je počela borba za vlast između predsjednika Salve Kiira, koji pripada etničkoj skupini Dinka i njegovog bivšeg zamjenika Rieka Machara, koji je Nuer i koji ga je pokušao svrgnuti s vlasti.

Iz Južnog Sudana u Sudan do sada je prebjeglo blizu 200 tisuća izbjeglica, a oni svjedoče o strašnim stvarima koje se događaju.

Usprkos nebrojenim zločinima među kojima su ubojstva, silovanja, seksualno nasilje, mučenja i druga nečovječna djela iste težine, u izvješću se navodi kako ipak nisu pronađeni dokazi genocida.

Pročitajte i ovo Sukob u Sudanu Više od 500 ubijenih Sukob u Sudanu ne pokazuje znakove popuštanja Evakuacija u Sudanu - 5 napadnut konvoj Rat u Sudanu: 21 hrvatski državljanin zatražio evakuaciju, tamo je stotinjak Hrvata

Namjerno gađali bolnice i škole: 'Djeca su doslovce raznesena i živa spaljena'

Ipak, detaljno je opisano kako se ranjeni i bolesni napadaju u bolnicama, cijeli gradovi su opljačkani i spaljeni, djeca mlađa od 15 godina moraju u rat, a žene se otimaju iz crkava, siluju pa i žive spaljuju o čemu su izvješće nedavno objavili i Ujedinjeni narodi.

'Vojnici sakate tijela, spaljuju ljude, vade krvi onih koji su tek ubijeni i prisiljavaju druge etničke skupine da ju piju ili čak da jedu njihovo meso. Ovakvo je nasilje zabilježeno najviše prema civilima, ljudima koji ne nose oružje i ne bore se', stoji u izvješću Afričke Unije.

U najkrvavijem ratu današnjice 2,2 milijuna ljudi prognano je iz svojih domova a ubijeno ih je na desetke tisuća.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene