Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadnuti Hrvati i Bošnjak

Nacionalno motivirani napadi alarmirali Mostar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Buran dan i burna noć za stanovnicima su Mostara. Najprije je netko pretukao četvoricu Hrvata dok su sjedili pred školom, a već iste večeri pretučen je i kamenovan student, Bošnjak. Grad već nagađa da se radi o nacionalno motiviranim sukobima.

Četvorica hrvatskih maturanata mirno su sjedila ispred škole za vrijeme velikog odmora. Napadači su se stvorili niotkud, brutalno ih pretukli palicama, i kada je stigao zaštitar, pobjegli prema istočnom, većinom bošnjačkom dijelu grada.

Pročitajte i ovo Učenica Promjene u obrazovanju Hrvatska mora povećati broj gimnazijalaca: Gimnazijski program uvest će se u mnoge škole pod jednim uvjetom Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila

'Sva četvorica su zadobila lakše tjelesne ozljede. Jedan je hospitaliziran radi daljnje opservacije, a trojica su puštena doma', rekla je Ana Marija Dedić, glasnogovornica SKC Mostar.

Mostarska gimnazija nalazi se na nekadašnjoj ratnoj liniji razgraničenja, na kojoj su se sukobi učenika događali i prije. Ravnatelj škole nije htio nagađati je li riječ o etničkom sukobu, tek je upozorio da je stanje alarmantno.

'Mislim da je ovo prevršilo svaku mjeru, da se crveno svjetlo upalilo, da treba društvo da ustane na noge, da psiholozi i sociolozi na neki način uzmu stvar u svoje ruke', rekao je Bakir Krpo, direktor Gimnazije Mostar.

Bokseri i noževi u glavnoj ulozi

Ovom napadu prethodio je još jedan sličan večer prije u obližnjem parku. Glavnu ulogu opet su igrali bokseri i noževi. Policija je obećala ozbiljnije se pozabaviti ovakvim sukobima, a navodno su već i priveli trojicu osumnjičenika za napad na Hrvate.

'Angažiran je veći broj policajaca. isto tako kolege iz krim policije rade na rasvjetljavanju ovog događaja', pojasnio je Hasan Lerić iz MUP-a HNK.

>> U Mostaru pretučen bošnjački mladić

Ali čeka ih nimalo lak posao. Sinoć, u blizini gimnazije, mladića bošnjačke nacionalnosti skupina napadača kamenovala je i pretukla. Zatim su se udaljili u zapadni, hrvatski dio grada. Je li riječ o direktnoj odmazdi, otkrit će istraga.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene