Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Na semaforima je crveno'

Novo upozorenje: Francuskoj prijeti ozbiljna opasnost od terorističkog napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef francuske kontraobavještajne službe Bernard Sqarcini izjavio je za list Le Monde kako 'Francuskoj prijeti ozbiljna opasnost od terorizma'.

'Na svim semaforima gori crveno svjetlo. U Francuskoj postoji opasnost od ozbiljnog terorističkog napada', kazao je Squarcini, podsjetivši na otmicu pet francuskih državljana na sjeveru Nigera te spomenuvši kako postoje 'određene informacije kojima služba raspolaže'.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Policija pronašla pištolj kod 38-godišnjakinje uhićena je Kod majke osmero djece u grudnjaku pronađen pištolj, u čarapi metci: "Nabavila sam pištolj toga jutra..."

Već tjedan dana, francuski dužnosnici upozoravaju na potencijalne napade, a prije tjedan dana Bernard Squarcini je upozorio kako opasnost od napada na području Francuske 'nikad dosad nije bila toliko velika', što je u četvrtak potvrdio i ministar unutarnjih poslova Brice Hortefeux, kazavši kako je 'opasnost iznimno pojačana u zadnjih nekoliko dana'.

>> 'Francuska se nalazi pod prijetnjom terorizma'

Nakon usvajanja, 14. rujna, zakona kojim se zabranjuje nošenje muslimanske burke u javnosti, sudjelovanja francuskog kontingenta u operacijama u Afganistanu, napada u srpnju francuskog komandosa na Al-Kaidinu bazu u kojemu je poginulo sedam ekstremista, njihove prijetnje Parizu postale su sve češće. U utorak navečer evakuirani su posjetitelji Eiffelova tornja i željezničke postaje St. Michel zbog prijetnje bombaškim napadom. Ustanovljeno je da su prijetnje bile lažne. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene