Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskustvo iseljenika

''ŽALOSNO'' Slušao ''naše ljude'' kako na njemačkom birou smišljaju izgovore da odbiju posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjepan Bingula svoje je iskustvo sa Zavodom za zapošljavanje u Münchenu podijelio na Facebooku.

Stjepan Bingula, Hrvat koji živi u Njemačkoj, na Facebooku je podijelio iskustvo koje je doživio u Zavodu za zapošljavanje u Münchenu.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Ilustracija PORAZNO ISTRAŽIVANJE Imaju najjaču ekonomiju u Europi, ali većina stanovnika smatra da se ne isplati raditi

U Zavod je išao kako bi prikupio određene informacije, a dok je čekao red slušao je, kako kaže, ''naše ljude i njihove priče''.

''Sjede dva tipa i čekaju, isto kao i svi drugi. I čuje se od jednog: 'Hebali mater, što rade, što me ne zovu'. A čekali su, po mojoj procjeni, oko 20 minuta. Dolazi treći tip, čuje da pričaju naški i uključuje se u razgovor. I počne se žaliti, naravno, rječju 'hebali majku'. A onda nastavlja: 'Samo da me ne pošalju na školovanje, nemam vremena za školu jer radim.' Naravno, radi na crno suhu gradnju, a prima naknadu'', napisao je Stjepan, prenosi Croexpress.

Pored njega su sjedile i majka i kći.

''Kćerka sa strahom čeka da je zovu. I pita mamu što da veli, kako da se brani ako joj ponude posao. Naravno, mama (koja je također prijavljena na biro) je dobro informirana i ima odgovore za kćerku. 'Reci da ti ne možeš taj posao, da ti je predaleko, da ne znaš jezik...' I kojekakve druge izgovore'', opisao je Stjepan što je sve čuo u tek pet minuta.

Njegova objava nije prošla bez komentara.

''Žalosno! Toliko ljudi želi da dođe u Njemačku i na pošten način zarađuje. S druge strane postoje ljenčuge kojima je glavna okupacija kako zeznuti njemački sistem. Na žalost, sve češće uspijevaju u tome'', stoji u jednom od komentara.

''Iz Hrvatske su se preselili u Njemačku opet nam piti živce. A posla ima koliko hoćeš, samo smještaj je problem ... Onda takvi zauzmu smještaj nekom tko bi radio'', napisao je još jedan korisnik Facebooka.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene