Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška Egiptu i Tunisu

Na Bliskom Istoku zagrijavaju se pozivi na revoluciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako ga je Vlada zabranila, aktivisti i predstavnici opozicije održat će za danas najavljen prosvjedni skup u središtu Teherana, javlja Guardian.

Ardeshir Amir-Arjomand, glasnogovornik bivših predsjedničkih kandidata Mir Hossein Mousavija i Mehdi Karroubija, optužio je Vladu licemjerja izražavajući potporu prosvjedu u Egiptu i Tunisu, a odbija omogućiti prosvjed kod kuće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

'Naš diktator u Teheranu vlada zemljom terorom i sijući paniku. Oni se boje svojih ljudi i ne odobravaju ništa što nije pod njihovim nadzorom. Poziv za prosvjede u znak podrške Egiptu i Tunisu, jasan je znak da je zeleni pokret još živ, a oni se naravno toga boje', kaže Amir-Arjomand.

Predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad i vrhovni iranski vođa, ajatolah Ali Khamenei, usporedili su prosvjede u Egiptu i Tunisu sa islamskom revolucijom u Iranu 1979. godine. No s druge strane učinili su sve, piše Guardian, da onemoguće prosvjede kod kuće. Deseci aktivista i novinara su uhićeni, Karroubija su smjestili u kućni pritvor, bogeri se žale na cenzuru, te na to da su brojne novinske internetske stranice blokirane. Unatoč svemu najavlje prosvjed u Iranu danas bi se trebao održati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene