Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovni dolazak u Rim

Na beatifikaciju dolazi dva i pol milijuna ljudi, skočile cijene hotela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rim se priprema za masovni dolazak hodočasnika prvoga svibnja na beatifikaciju Ivana Pavla Drugoga.

Zasad se procjenjuje da će ih doći oko dva i pol milijuna, javlja agencija APA. U to vrijeme u Vječnome Gradu obično bude još mnogo turista koji onamo idu za uskrsne blagdane. Većina hotela talijanskoga glavnoga grada rezervirana je za noć s 30. travnja na prvi svibnja, objavio je talijanski dnevnik La Repubblica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od milijun vjernika na beatifikaciji Ivana Pavla II. Slika nije dostupna Tisuće Hrvata u Vatikanu Papi koji je volio Hrvatsku odanost iskazali i hrvatski vjernici

>> Redovnica ozdravila zbog pape Ivana Pavla II

Hotelske su cijene naglo skočile. Za sobu koju je dosad trebalo platiti stotinjak eura, sada treba izdvojiti i 330 eura. 'Taj rast cijena normalan je, jer cijena raste kad poraste potražnja', objašnjava predsjednik rimske udruge hotelijera Giuseppe Roscioli.

'U vrijeme beatifikacije Rim ionako prepun turista'

On kritizira odluku Vatikana da Ivan Pavao Drugi postane blaženikom 1. svibnja. 'U to je vrijeme pune sezone u Rimu i grad je ionako prepun turista. Mogli su izabrani neko drugo vrijeme za beatifikaciju', kaže Roscioli.

Budući da na trg Svetoga Petra može stati 'samo' stotinjak tisuća na okolnim će se ulicama postaviti velika platna kako bi vjernici mogli gledati papu Benedikta XVI. koji će predvoditi svečanost. Očekuju se mnogobrojni hodočasnici iz Poljske, domovine Ivana Pavla Drugoga. Nakon smrti Ivana Pavla Drugoga 2. u travnju 2005. u Rim se slilo oko tri milijuna hodočasnika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene