Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se doživotni zatvor

Muškarac proglašen krivim jer je ubio djevojku koja je stala pokraj njegove kuće: "Djelovao je iz iracionalnog bijesa prema mladim osobama"

Suđenje - ilustracija
Suđenje - ilustracija Foto: Getty Images
U SAD-u je muškarac osuđen za ubojstvo nakon što je u travnju prošle godine ubio 20-godišnju ženu koja se greškom dovezla do prilaza njegove kuće.

Kaylin Gillis (20) bila je u izlasku s još tri osobe u Hebronu blizu Vermonta u saveznoj državi New York. Zabunom se dovezla na prilaz ispred kuće Kevina Monahana (65) jer je njegovu kuću zamijenila za onu u kojoj se održava tulum.

Kada je Gillis zajedno s prijateljima shvatila da se nalazi ispred pogrešne kuće, društvo se pokušalo okrenuti autom, a tada je Monahan zapucao dva puta. Dvadesetogodišnju ženu pogodio je u vrat te je ona preminula.

Pročitajte i ovo Kod granice s Ukrajinom se srušio veliki ruski vojni avion Puno je poginulih VIDEO Objavljena snimka pada, srušio se ruski vojni avion! Medvedev poručio: "Ovdje nema ograničenja"

Zbog ubojstva i bezobzirnim ugrožavanjem života Monahan je proglašen krivim, iako se 65-godišnjak na sudu branio kako je smrtonosni, drugi pucanj ispalio slučajno, spotaknuvši se na kolnik.

Tvrdio je kako smatra da se u tom trenutku njegova kuća nalazila pod opsadom te je zbog toga ispalio prvi, upozoravajući pucanj kako bi preplašio osobe iz auta.
Tužiteljstvo je njegovu obranu odbilo rekavši da je bio motiviran iracionalnim bijesom prema mladim ljudima.

Pročitajte i ovo Vatrogasci se bore s velikim požarom u Kineskom tržnom centru u Beogradu - 5 Stavljen pod kontrolu VIDEO/FOTO Lokaliziran velik požar u Beogradu: Objavljene snimke iz zraka, stručnjakinja upozorila na zagađenje zraka

"Djelovao je iz bijesa. To je jedina stvar koja se može zaključiti iz pucanja na ljude zato što su bili na njegovu posjedu. Zgrabio je sačmaricu i namjeravao ih natjerati da odu što je brže moguće i nije ga bilo briga hoće li ih pritom ozlijediti ili ubiti", rekao je pomoćnik okružnog tužitelja države New York, Christian Morris.

Okružni tužitelj okruga Washington Anthony Jordan medijima je rekao da će tražiti od sudca maksimalnu moguću kaznu, odnosno doživotni zatvor.

Donald Boyajian, odvjetnik i glasnogovornik obitelji Gillis, izjavio je da su zadovoljni ishodom suđenja.

Pročitajte i ovo Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić Bez najave došao na sastanak Sarajevski list o Komšićevu potezu: "Njegovi osobni obračuni s predstavnicima Hrvatske direktno su ugrozili BiH"

"Presuda je pravedna, ali ovo je vrlo tužno vrijeme za obitelj Gillis. To ne mijenja činjenicu da su zauvijek izgubili prekrasnu kćer."

Maksimalna kazna za ovakav zločin iznosi 25 godina, a sudac tek treba odlučiti na koliko će Monahan iza rešetaka.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene