Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stavljen pod kontrolu

VIDEO/FOTO Lokaliziran velik požar u Beogradu: Objavljene snimke iz zraka, stručnjakinja upozorila na zagađenje zraka

Aktualno Galerija Vatrogasci se bore s velikim požarom u Kineskom tržnom centru u Beogradu Vatrogasci se bore s velikim požarom u Kineskom tržnom centru u Beogradu Foto: Antonio Ahel/AtaImages/PIXSELL Vatrogasci se bore s velikim požarom u Kineskom tržnom centru u Beogradu - 1 Vatrogasci se bore s velikim požarom u Kineskom tržnom centru u Beogradu - 1 Foto: Antonio Ahel/AtaImages/PIXSELL Vatrogasci se bore s velikim požarom u Kineskom tržnom centru u Beogradu - 2 Vatrogasci se bore s velikim požarom u Kineskom tržnom centru u Beogradu - 2 Foto: Antonio Ahel/AtaImages/PIXSELL Vatrogasci se bore s velikim požarom u Kineskom tržnom centru u Beogradu - 3 Vatrogasci se bore s velikim požarom u Kineskom tržnom centru u Beogradu - 3 Foto: Antonio Ahel/AtaImages/PIXSELL +5 Vatrogasci se bore s velikim požarom u Kineskom tržnom centru u Beogradu - 4 Galerija 1/10 >>
Na kineskoj tržnici u Beogradu izbio je velik požar.

Na kineskoj tržnici u Novom Beogradu je oko 7 sati ujutro izbio požar, nakon čega su na teren izašla 62 vatrogasca sa 17 vozila. Zbog razbuktalog plamena, pripadnici MUP-a Srbije vatru su gasili helikopterom, a požar je oko 11 sati lokaliziran.

"Požar je stavljen pod kontrolu. Spasili smo značajan broj lokala koji su s druge strane centra. Helikopteri su odradili značajan posao, naši ljudi su dali sve od sebe. Bio je izazov spriječiti ljude da uđu i spase imovinu", rekao je načelnik Sektora za izvanredne situacije Luka Čaušić.

"Nema povrijeđenih i stradalih, a očevid će pokazati što je dovelo do ovog požara. Bitno nam je da potpuno izvršimo lokalizaciju i gašenje požara", dodao je.

Tijekom gašenja požara moglo se čuti nekoliko detonacija.

"Pretpostavljamo da je to zbog plinskih boca koje su bile u jednom od restorana brze hrane, ali ne možemo biti sigurni dok potpuno ne ugasimo požar", pojasnio je.

Upozorenje zbog zagađenja zraka

Pulmologinja Tatjana Radosavljević rekla je za N1 da požar remeti ionako lošu sliku kvalitete zraka u glavnom gradu Srbije.

"S obzirom na to da u požaru gori plastika, oslobađaju se još gore komponente kao što su dioksidi koji su se koristili kao bojni otrovi", objasnila je.

Kako je navela, trenutno u Beogradu ne puše vjetar, ali ako krene, raznijet će dim po cijelom gradu. Također je istaknula da nošenje kirurških maski u blizini požara ne može u potpunosti zaštiti zdravlje ljudi.

"Maske će nas zaštiti od prvih plinova koji se oslobađaju, ali ne mogu zaštititi od najsitnijih čestica. Samo N-95 maske sa dva ventila štite od najsitnijih čestica", upozorila je.

Pročitajte i ovo Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 6 Vatrogasci na terenu VIDEO/FOTO Gori trgovački centar u Sarajevu: Vatra zahvatila i hotel, čule se eksplozije

Ogromna vatra zahvatila je središnji dio objekta, a pojedinci su zaplakali jer ne znaju što je s njihovim trgovinama.

"Ode moj lokal, ode sve. Ne znam. Kažu da je netko podmetnuo požar, ali ne vjerujem. Unutra je svuda krš i lom", rekao je Tau Ling, kineski državljanin koji na tržnici ima kafić.

Pročitajte i ovo Ruska pravoslavna crkva sv. Nikole u Crikvenici crkva zjapi prazna Rusi žele obnoviti jedini pravoslavni hram u Hrvatskoj: "Treba im utočište u ovom vremenu"

Jedan od vlasnika ispričao je što se jutros dogodilo.

"Bio sam kući, žena zove i viče: 'Ajde, gori tržnica!' Sreća, pa nije dio u kojem je naš lokal", napomenuo je u razgovoru za portal Nova.rs.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene