Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašan propust

Muškarac koji boluje od autizma donor je sperme kojom je začeto više od 22 djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene u Nizozemskoj koje su začele pomoću donirane sperme sada su u strahu. Nizozemski mediji pišu da je najmanje 22 djece rođeno zahvaljujući spermi 30-godišnjeg muškarca iz Rotterdama koji boluje od Aspergerova simptoma, vrste autizma.

Ispostavilo se da je muškarac, imenom Paul, lagao o svojem zdravstvenom stanju kada se ponudio kao donor, piše Daily Mail. Njegovo je sjeme korišteno za oplodnju posljednjih 18 mjeseci, a najgore je što je još uvijek evidentiran kao donor, iako ne u službeno u klinici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snaga stigme Roditelji željeli sakriti djetetovu dijagnozu, pa krivotvorili dokumente! I neki stručnjaci štete djeci: ''On to ima, ali ne mora pisati..." Rijetka slika Van Gogha prodana za nekoliko milijuna eura Procijenjena je na 100 milijuna eura Jedna od najranijih Van Goghovih slika prodana za milijunski iznos

Aspergerov sindrom je poremećaj koji karakteriziraju, između ostalog, nemogućnost usvajanja nekih osnovnih duševnih vještina. Osobe s tim poremećajem se uglavnom teško socijaliziraju, imaju problema u komunikaciji i ne koriste se imaginacijom u klasičnom smislu.

Žene koje su začele uz pomoć njegove sperme tek su prošlog mjeseca doznale njegov identitet i zabrinjavajuće stanje stvari. Inače, osim što nosi gene koji mogu potaknuti nastanak sindroma, Paul se u prošlosti liječio i od depresije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene