Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob pristaša i protivnika

Mubarak helikopterom stigao na sud, ispred sudnice tučnjava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak stigao je u sudnicu u Kairu, ispred koje je nešto ranije došlo do sukoba njegovih pristaša i protivnika.

Reuters je objavio, pozivajući se na egipatsku državnu televiziju, da je helikopter s Mubarakom sletio u dvorište suda. Na suđenje su također dovezena i dvojica njegovih sinova Ala i Gamal, te ostali suoptuženici.

Sukobi više desetaka pobornika i protivnika bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Muabarka izbili su blizu suda u predgrađu Kaira nešto prije toga, javlja AFP. Policija je morala intervenirati i prekinuti tučnjavu. Mubarakove pristaše skandirale su 'Nećemo te napustiti', dok su protivnici uzvraćali 'Kazna, kazna, ubijali su našu djecu'.

Ovo je treće ročište na suđenju Mubaraku zbog napada na prosvjednike. Na prethodna dva, 3. i 15. kolovoza, sudac je dopustio kamerama da snimaju pa je javnost mogla vidjeti kako bolesni Mubarak leži na nosilima u kavezu u sudnici. Na današnjoj raspravi po sudskoj odluci neće biti javnosti, jer bi trebali biti izvedeni prvi svjedoci, policijski časnici, čije se svjedočenje želi zaštiti.

U represiji revolucije, koja je završila Mubarakovim povlačenjem s dužnosti 11. veljače, po službenim podacima ubijeno je 850 ljudi. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju" Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene