Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao odgovor Moskve

Rusija odbacila ozbiljne optužbe Bijele kuće: "To je mogla smisliti samo osoba s razbuktalom maštom"

Ruski vojnici
Ruski vojnici Foto: Afp
Moskva negira da je pogubila vlastite vojnike na bojnom polju.

Ruski diplomati odbacili su u subotu kao laž optužbe Bijele kuće da je Moskva pogubljivala vlastite vojnike ako su odbili izvršiti zapovijedi na bojnom polju u Ukrajini.

"Tko god da je smislio ove nezemaljske laži mogla je biti samo osoba s razbuktalom maštom", objavilo je rusko veleposlanstvo u Washingtonu u komentarima koje je prenijela novinska agencija RIA Novosti.

"I sve to samo kako bi opravdao neuspjelu, toliko publiciranu protuofenzivu svog (ukrajinskog) štićenika. Recimo s punom odgovornošću da su sve insinuacije o tome u komentarima glasnogovornika Bijele kuće laž", dodaje se u komentarima.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Žele rješenje problema Europski čelnici pozvali Srbiju da prizna Kosovo: "Vrijeme je da balkanski susjedi ispune obveze"

Glasnogovornik Bijele kuće John Kirby rekao je novinarima u četvrtak da američka vlada ima informacije da je ruska vojska pogubljivala vojnike koji odbijaju zapovijedi.

"Također imamo informacije da ruski zapovjednici prijete pogubljenjem cijelih postrojbi ako se budu htjele povući pred paljbom ukrajinskog topništva", rekao je.

Kirby nije pružio nikakve dokaze za svoje tvrdnje.

Pročitajte i ovo Opća skupština UN-a UN pozvao na hitno primirje Opća skupština UN-a usvojila rezoluciju o Gazi, Hrvatska je bila protiv: "Ovo je mračan dan za čovječanstvo"

Ukrajina je pokrenula protuofenzivu kojom je povratila sela na jugu i istoku, ali se kreće sporije od prošlogodišnjeg napredovanja kroz okupiranu sjeveroistočnu Ukrajinu.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u petak da su ruski gubici značajno porasli u proteklom tjednu. To uključuje, rekao je, najmanje jednu brigadu vojnika koja pokušava napredovati prema istočnom gradu Avdivka.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene