90662
90662
90662
90662
90662

Momčilo Krajišnik na Palama, čuva ga policija RS

  • , 22.06.2009., 18:06
  • Autor:

Bivši dužnosnik bosanskih Srba i osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik prebačen je danas iz Nizozemske u Bosnu i Hercegovinu kako bi posjetio bolesnu majku koja živi na Palama.

 
 
 
 
Krajišnik iz Scheveningena pušten iz humanitarnih razloga
Krajišnik iz Scheveningena pušten iz humanitarnih razloga

Krajišnik, koji je pravomoćno osuđen na 20 godina zatvora odlukom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) nakratko je pušten iz zatvora u Scheveningenu s obrazloženjem kako se to čini iz humanitarnih razloga. Krajišnik je zahtjev za privremeno puštanje na slobodu iz obiteljskih razloga obrazložio i tvrdnjom kako mu to sigurno neće biti dopušteno kada bude prebačen u zemlju u kojoj će trajno izdržavati preostali dio zatvorske kazne.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je kako su njegovi policajci preuzeli Krajišnika od predstavnika ICTY-ja te da će ga nadzirati cijelo vrijeme dok je na privremenoj slobodi. 'Postupak je poznat i mi smo i do sada uspješno obavljali slične postupke pa nema razloga da to ne bude i u ovom slučaju', kazao je Čađo novinarima. On je dodao kako je nalogom ICTY-a utvrđeno gdje će Krajišnik boraviti. Čađo međutim nije želio otkriti pojedinosti toga naloga.

Krajišnik bi u zatvor u Nizozemskoj trebao biti vraćen u četvrtak.

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se