top box 1 test
90662
90662
90662
90662
90662

Momčilo Krajišnik na Palama, čuva ga policija RS

  • , 22.06.2009., 18:06
  • Autor:
  • komentara

Bivši dužnosnik bosanskih Srba i osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik prebačen je danas iz Nizozemske u Bosnu i Hercegovinu kako bi posjetio bolesnu majku koja živi na Palama.

 
 
 
 
Krajišnik iz Scheveningena pušten iz humanitarnih razloga
Krajišnik iz Scheveningena pušten iz humanitarnih razloga
Momčilo Krajišnik (Foto: Dnevnik.hr)

Krajišnik pod jakim osiguranjem stigao u BiH (Foto: Dnevnik.hr)

Krajišnik, koji je pravomoćno osuđen na 20 godina zatvora odlukom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) nakratko je pušten iz zatvora u Scheveningenu s obrazloženjem kako se to čini iz humanitarnih razloga. Krajišnik je zahtjev za privremeno puštanje na slobodu iz obiteljskih razloga obrazložio i tvrdnjom kako mu to sigurno neće biti dopušteno kada bude prebačen u zemlju u kojoj će trajno izdržavati preostali dio zatvorske kazne.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je kako su njegovi policajci preuzeli Krajišnika od predstavnika ICTY-ja te da će ga nadzirati cijelo vrijeme dok je na privremenoj slobodi. 'Postupak je poznat i mi smo i do sada uspješno obavljali slične postupke pa nema razloga da to ne bude i u ovom slučaju', kazao je Čađo novinarima. On je dodao kako je nalogom ICTY-a utvrđeno gdje će Krajišnik boraviti. Čađo međutim nije želio otkriti pojedinosti toga naloga.

Krajišnik bi u zatvor u Nizozemskoj trebao biti vraćen u četvrtak.

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))

Komentari ( komentara do sada)

Komentiraj

tvoj komentar:

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se