90662
90662
90662
90662
90662

Momčilo Krajišnik na Palama, čuva ga policija RS

  • , 22.06.2009., 18:06
  • Autor:
  • komentara

Bivši dužnosnik bosanskih Srba i osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik prebačen je danas iz Nizozemske u Bosnu i Hercegovinu kako bi posjetio bolesnu majku koja živi na Palama.

 
 
 
 
Krajišnik iz Scheveningena pušten iz humanitarnih razloga
Krajišnik iz Scheveningena pušten iz humanitarnih razloga

Krajišnik, koji je pravomoćno osuđen na 20 godina zatvora odlukom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) nakratko je pušten iz zatvora u Scheveningenu s obrazloženjem kako se to čini iz humanitarnih razloga. Krajišnik je zahtjev za privremeno puštanje na slobodu iz obiteljskih razloga obrazložio i tvrdnjom kako mu to sigurno neće biti dopušteno kada bude prebačen u zemlju u kojoj će trajno izdržavati preostali dio zatvorske kazne.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je kako su njegovi policajci preuzeli Krajišnika od predstavnika ICTY-ja te da će ga nadzirati cijelo vrijeme dok je na privremenoj slobodi. 'Postupak je poznat i mi smo i do sada uspješno obavljali slične postupke pa nema razloga da to ne bude i u ovom slučaju', kazao je Čađo novinarima. On je dodao kako je nalogom ICTY-a utvrđeno gdje će Krajišnik boraviti. Čađo međutim nije želio otkriti pojedinosti toga naloga.

Krajišnik bi u zatvor u Nizozemskoj trebao biti vraćen u četvrtak.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se