Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznaju još nepravilnosti

Povukli mlijeko za bebe otrovano živom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najvećih kineskih proizvođača mlijeka s tržišta povlači svoje proizvode nakon što je otkriveno kako je njihovo mlijeko zagađeno živom.

Tvrtka je s tržišta povukla mlijeko za bebe u kojemu je pronađena živa te su iz uprave tvrtke priznali kako u njihovoj mliječnoj industriji postoje još neke nepravilnosti.

Ovog mjeseca su povukli mlijeko za bebe koje sadrži živu i priznali da postoje još neke nepravilnosti u njihovoj mliječnoj industriji. Nakon skandala koji je 2008. pogodio kinesku mliječnu industriju, kada je šest beba umrlo od zatajenja bubrega, a njih čak 53.000 se razboljelo zbog mlijeka koje je sadržavalo melamin, država je drastično poboljšala kontrolu mliječnih proizvoda.

>> Prestrašno: Dječak (3) u dvije godine prodan čak 10 puta!

Zagađeno mlijeko tada se proširilo diljem svijeta i moglo se pronaći u raznim prehrambenim proizvodima, od keksa do čokolada.U rujnu 2008. godine Europska unija zabranila je uvoz svih mliječnih prehrambenih proizvoda za bebe iz Kine. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene