Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskustva podijelio sa svima

Mladić isprobao 'čudotvorni' lijek za stimulaciju mozga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je naručio 'pametan lijek' Modafinil koji se koristi za stimulaciju mozga, preko interneta, jedan mladić osjetio je sve njegove učinke i svoja iskustva podijelio s javnosti.

Benjamin Zand koji sudjeluje u BBC-evom edukativnom programu 'Victoria Derbyshire', probao je lijek modafinil za koji je čuo da povećava radni učinak. Budući da se lijek ne smije prodavati u Velikoj Britaniji, naručio ga je preko inetreneta - iz Indije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Provjerite zalihe HALMED poslao upozorenje: Privremena obustava nekoliko serija lijeka Redukcije Ozempica - 4 vlada nestašica Pomama za lijekom, prepisuju ga čak i stomatolozi: "Dolaze mlade djevojke koje imaju dvije tri, kile više"

Prije nego je konzumirao novi lijek, posavjetovao se s liječnicom koja mu je kazala kako je zdrav i da ne bi trebalo biti problema s nuspojavama koje bi se mogle javiti.

Međutim, iako mu je tableta koja, kako je rekao, po izgledu podsjeća na paracetamol, pomogla prvi dan i povećala njegovu energiju i koncentraciju, svaki sljedeći put kad ju je uzeo, osjećao se loše.

Boljela ga je glava, morao je učestalo urinirati, nije osjećao glad i nije mogao spavati sve do zore. Radnu energiju bi, kaže, počeo osjećati tek navečer, nakon 20 sati, iako bi lijek uzeo ujutro.

'Tijela ljudi reagiraju različito na kemikalije i tablete, i nakon što sam razgovarao s liječnikom, rečeno mi je da je moja jetra ispuštala enzim koji je želio izbaciti modafinil iz mog tijela.

To što sam ih kupio preko interneta, može značiti i da sam uzimao lažnjak, iako mi je prijatelj rekao da je kupio od istog dobavljača. Na neki sam način bio razočaran, što nisam imao prilike osjetiti pozitivne efekte modafinila o kojima sam čuo - ali sam osjećao i olakšanje jer sam znao da ništa ne propuštam. Nuspojave i izostanak produktivnosti značilo je da se ne radi o čudotvornom lijeku i neću više biti u napasti da ih isprobam', zaključio je Zand.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene