Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Sečin

Misteriozna iznenadna smrt sina ruskog oligarha: Uzrok neobično poznat, obitelj prisiljena kriti tugu

Igor Sečin i Vladimir Putin
Igor Sečin i Vladimir Putin Foto: Afp
Sin ruskog oligarha i zaposlenik naftne kompanije Rosnjeft u kojoj je njegov otac direktor iznenada je izgubio život. Kritičari Kremlja ističu da je uzrok smrti neobično poznat.

Ivan Sečin, sin direktora ruskog državnog naftnog diva Rosnjefta Igora Sečina, preminuo je 5. veljače u dobi od 35 godina, objavljeno je. Za kompaniju je radio i sam još od 2014. godine.

Njegova smrt nije bila prijavljena sve dok prognani ruski oligarh i nepokolebljivi kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina Leonid Nevzlin nije skrenuo pozornost na upis u nacionalni registar ostavinskih predmeta, izvijestio je Newsweek.

Upis u registar vodi se na Ivana Igoreviča Sečina, rođenog 1989. godine, koji je živio u zgradi opisanoj kao kuća za suradnike predsjednika Putina, objavile su nezavisne ruske novinske kuće.

Pročitajte i ovo Julija Navaljnaja Julija Navaljnaja Novo lice ruske oporbe: Nikad se nije htjela baviti politikom, ali tragedija joj je dala snagu koje bi se Putin trebao bojati

U objavi na Facebooku je Nevzlin koji je nekoć radio za naftnu kompaniju Yukos vijest opisao kao čudnu slučajnost.

"Danas, kada smo se s mojim prijateljima i partnerima prisjetili zašto je počeo rat Kremlja protiv Yukosa... danas sam saznao da je Igor Sečin upravo izgubio sina. Isti čovjek koji je izmislio svaki očit i krvav slučaj protiv nas", napšisao je.

"Vjerojatno je teško povjerovati, ali moje srce je uz oca koji je izgubio svoje dijete. Kako suosjećam s majkom Alekseja Navaljnog. Kako sam suosjećao posljednjih godina s majkom Borja Nemcova, koja nas je ovog mjeseca napustila", dodao je Nevzlin. "Moja sućut Sečinovoj obitelji koja je prisiljena skrivati svoju tugu."

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni MISTERIOZNA SMRT Procurila pisma Navaljnoga iz zatvora, ovako je opisivao svoj život u ledenom paklu, pisao je i o Trumpu

Mediji VChK-OGPU, koji navodno imaju povlaštene informacije od ruskih snaga sigurnosti, također su izvijestili o Sečinovoj smrti. Pozivajući se na neimenovani izvor, objavljeno je da se oko 4.30 ujutro 5. veljače Sečin požalio da se osjeća loše i da se guši.

"Kada je hitna pomoć stigla na mjesto događaja, liječnici su mogli samo konstatirati Ivanovu smrt", rekao je VChK-OGPU, kasnije dodavši da je uzrok smrti puknuti krvni ugrušak. Iako još nije objavljen službeni uzrok smrti Navaljnog, neslužbene informacije vlasti su iste - puknuti krvni ugrušak pa su kritičari Kremlja nazvali taj uzrok smrti novim trendom u egzekuacijama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene