Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovni prosvjedi

Misterij i nakon dva mjeseca: 'Gdje su naša djeca? Imaju li hrane i vode?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo dva mejseca kasnije još uvijek nema traga studentima nestalima nakon prosvjeda u Meksiku.

Obitelji 43 nestalih meksičkih studenata povele su masovne prosvjede u glavnom gradu ove zemlje tražeći od vlasti da što prije nađu njihove najmilije.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi

Gomila prosvjednika nastavila se povećavati te ih je pred predsjedničkom palačom policija pokušala rastjerati vodenim topovima.

Studenti, svi mahom pripravnici za učitelje, nestali su nakon rujanskog prosvjeda u gradu Iguali u saveznoj državi Guerrero. Otada su se pojavile mnoge teorije o njihovu nestanku i vjerojatno ubojstvu, no obitelji ne vjeruju da su ih ubile bande narko-kartela kao što im govore iz službenih institucija.

Uhićen gradonačelnik osumnjičen za nestanak studenata

U međuvremenu je pronađena jedna masovna grobnica, no potrebne su opsežne pretrage ne bi li se utvrdilo radi li se o nestalim studentima.

Uhićen je i gradonačelnik grada Iguale, Jose Abarca, zbog sumnje da je policiji naredio da se suoči sa studentima.

'Prošla su gotovo dva mjeseca, a mi ne znamo gdje su. Ništa ne znamo. Očajni smo. Što rade? U kakvim su uvjetima? Imaju li hrane i vode? Jesu li negdje svezani? Imamo toliko pitanja', rekao je otac jednog od nestalih studenata.

Tijekom posljednjeg desetljeća u Meksiko je ubijeno više od 100.000 osoba, a 27.000 ih je nestalo, piše BBC.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene