Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a

Ministrica vanjskih poslova Kosova optužila Ivicu Dačića za ratne zločine: "Koristio je silovanje kao oružje rata"

Donika Gervalla-Schwarz
Donika Gervalla-Schwarz Foto: Afp
Ministrica vanjskih poslova Kosova, Donika Gervalla-Schwarz optužila je ministra vanjskih poslova Srbije, Ivicu Dačića za ratne zločine na Kosovu.

Ministrica vanjskih poslova Kosova Donika Gervalla-Schwarz izjavila je na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a u New Yorku da je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić koji je također sudjelovao na toj sjednici, odgovoran za masovna ubojstva i ratne zločine na Kosovu.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Na odboru ministara Zeleno svjetlo: Hrvatska podržala članstvo Kosova u Vijeću Europe

"Ivica Dačić, trenutni ministar vanjskih poslova Srbije, odgovoran je za masovna ubojstva, silovanje kao oružje rata i ratne zločine. Trebao bi odgovarati pred sudom za ratne zločine", rekla je Gervalla-Schwarz u New Yorku na engleskom, albanskom i srpskom jeziku.

Navela je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bivšem predsjedniku Slobodanu Miloševiću bio ministar propagande, kao i da tu funkciju još uvijek obavlja.

"Desna ruka koljača s Balkana koji je odgovoran za balkanske ratove je osoba koja je imala nadimak 'Mali Sloba'. Nije bilo riječi žaljenja, zbog zločina, umjesto toga postojao je prezir prema žrtvama", dodala je Gervalla-Schwarz.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene