Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruženje novinara Srbije ima dokument

Miloš Simović ubio novinara Ćuruviju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović izjavila je danas da je iz diplomatskih izvora dobila dokument koji je prema potvrdi policije autentičan, u kojem se navodi da su ubojice novinara Slavka Ćuruvije pripadnici zemunskog klana Mile Luković i Miloš Simović.

Smajlović je na konferenciji za novinare u Beogradu rekla da je u vrhu MUP-a dobila potvrdu da je dokument s iskazom Nenada Ilića, osuđenog za sudjelovanje u atentatu na lidera Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuka Draškovića, autentičan, da nitko sedam godina nije pokušao istražiti te navode, a niti da obavijestiti javnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispostavljen račun za troškove suđenja Legija mora platiti obdukciju Zorana Đinđića Slika nije dostupna Španjolska policija otkrila Otkriven španjolski stan u kojem je 'Zver' raskomadao Jurišića

>> 'Zemunci planirali novi atentat na političara u Srbiji?

Novinar Slavko Ćuruvija, vlasnik 'Dnevnog telegrafa' i 'Evropljanina', ubijen je 11. travnja 1999. godine, na Uskrs, tijekom NATO-va bombardiranja Srbije.

Nalagodavci i ubojice do danas nisu pronađeni, a prijatelji, kolege i Ćuruvijina porodica vjeruju da ubojstvo ima političku pozadinu, zbog oštrih riječi i kritičkih stavova koje je taj novinar iznosio o režimu Slobodana Miloševića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene