Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vila na Dedinju

Rupe u Dodikovoj priči o kupovini luksuzne nekretnine u Beogradu: Odakle mu gotovo 10.000 eura mjesečno za vraćanje kredita?

Milorad Dodik
Milorad Dodik Foto: Cropix/Nova.rs
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik vlasnik je luksuzne vile u Beogradu, plaćene najmanje 750.000 eura. Međutim, postoji niz kontroverzi oko ove kupnje.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, iako dužnosnik druge države, glasao je na parlamentarnim izborima u Srbiji. Ima državljanstvo Republike Srbije, ali i skupu nekretninu u njezinu glavnom gradu. Vlasnik je luksuzne vile na Dedinju u Beogradu, plaćene najmanje 750.000 eura. Sporno je odakle mu novac za kupnju, kao i neusklađenost njegove imovinske kartice i podataka iz banke.

Pročitajte i ovo Ulice Ekvadora Zemlja pada u kaos Bombaški napadi, opsadno stanje na državnoj televiziji, otmice policajaca: Može li predsjednik vratiti kontrolu nad nasilnicima?

Za nekretninu se Dodik zadužio godinu dana nakon što ju je stekao, a problematičan je iznos kredita i mjesečna rata. Kredit iznosi gotovo milijun i pol konvertibilnih maraka (750.767 eura) uz kamatu od sedam posto na osam i pol godina, izvještava Nova.rs.

Mjesečna rata prema kreditnoj kalkulatoru iznosi nevjerojatnih 9787 eura. Pitanje odakle Dodiku novac za vraćanje kredita postalo je predmetom istrage, posebno jer su istražitelji otkrili nedostatak ugovora o kreditu u banci, a podaci nisu ažurirani u središnjem registru Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasila se i tvrtka Europskoj zemlji prijeti totalni kaos: Dogodilo se ono čega su se svi pribojavali, pogođeni milijuni ljudi

Dodik tvrdi da kredit i dalje otplaćuje, iako je prema katastru trebao biti otplaćen već 2017. godine, a novih podataka o refinanciranju nema. Prema imovinskoj karti iz 2022. godine preostali dug iznosi 342.700 eura, što dodatno produbljuje dvojbe oko financiranja ove kupnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene