Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje svih pitanja

Milijunaš priznao ubojstva: Hoće li snimka iz WC-a biti dokaz na sudu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je milijunaš Robert Durst slučajno priznao ubojstva, glavno je pitanje hoće li snimku priznanja sud uzeti kao dokazni materijal.

Odvjetnik američkog tajkuna Roberta Dursta, koji je slučajno priznao tri ubojstva koja su godinama bila neriješena, rekao je da je njegov klijent nevin i spreman suočiti se sa sudom, javlja u ponedjeljak BBC.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Robert Durst snimljen je kako govori "ubio sam ih sve", u dokumentarcu o njegovoj povezanosti s tri nerazjašnjena ubojstva - njegove supruge Kathleen Durst, prijateljice Susan Berman i starijeg susjeda Morrisa Blacka.

Durst je uhićen u subotu na temelju uhidbenog naloga tužitelja iz Los Angelesa, dok je ulazio u hotel u New Orleansu gdje je bio prijavljen pod lažnim imenom.

Već u nedjelju optužen je za ubojstvo. U ponedjeljak je izašao pred suca u New Orleansu i prihvatio da ga se prebaci u Los Angeles gdje bi mu se trebalo suditi za ubojstvo Susan Berman iz 2000.

VIDEO Milijunaš slučajno priznao ubojstvo - 'Dođavola, sve sam ih ubio'

Odvjetnik Chip Lewis smatra da je uhićenje provedeno u koordinaciji s ekipom dokumentarca HBO-a "The Jinx" u čijoj posljednjoj epizodi, prikazanoj u nedjelju navečer, Durst slučajno priznaje tri ubojstva. "To je to, uhvaćen si", rekao je sam sebi dok mu je mikrofon nakon intervjua ostao uključen. "Što sam dovraga učinio? Ubio sam ih sve, naravno". Po snimateljskoj ekipi, on je i dalje nosio uključeni mikrofon u hotelskoj kupaonici nakon intervjua.

Pravni stručnjaci većinom smatraju da će snimka na kojoj bogataš priznaje ubojstva biti dopuštena kao dokazni materijal na sudu jer Durst, iako je možda na trenutak i zaboravio da je ozvučen, nije mogao očekivati privatnost u javnom toaletu u hotelu, piše Reuters.  

Durst je 1982. godine bio osumnjičen za nestanak supruge, no policiji je tijekom ispitivanja tvrdio kako ju je zadnji put kad ju je vidio samo otpratio na vlak.

Tužitelji su ga zatim povezali s ubojstvom Susan Berman koja je navodno znala neke po njega opasne pojedinosti vezane uz nestanak njegove supruge. Za to ubojstvo nikada nije protiv njega bilo dovoljno dokaza.

Treće ubojstvo s kojim ga se povezivalo, a za koje je oslobođen je ubojstvo Morrisa Blacka 2003. za kojeg je rekao da ga je ubio u samoobrani.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene