Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaboravio se

VIDEO Milijunaš slučajno priznao ubojstvo - 'Dođavola, sve sam ih ubio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrdio je da je nevin, te da nije počinio tri ubojstva, policiji je izmicao više od 30 godina, no u trenutku nepažnje počinio je pogrešku koja ga je sada koštala slobode.

Ekscentrični američki milijunaš uhićen je zbog nekoliko ubojstava i to nakon što je, tijekom snimanja HBO-ovog dokumentarca o njegovom životu, sasvim slučajno snimljeno i njegovo priznanje ubojstava.

Naime, 71-godišnji Robert Durst, očito je zaboravio kako nosi bežični mikrofon, te je dok je bio u kupaonici sam sebi u bradu promrmljao; 'Dođavola, što sam učinio? Naravno, da sam ih sve ubio.'

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag



Policija ga je uhitila ovog vikenda u hotelu u New Orleansu gdje se prijavio pod lažnim imenom, piše CNN. Milijarder je do sada već bio pod povećalom zbog ubojstava, ali nikada mu ništa nisu uspjeli dokazati.

Njegova prva supruga Kathie McCormack nestala je još 1982. godine. Durst je posljednji koji ju je vidio, a policiji je kazao kako ju je ispratio na vlak. Kathie je službeno proglašena mrtvom. Njezina sestra kazala je kako joj se Kathie požalila da ju Durst zlostavlja.

Drugo ubojstvo koje bi mu se moglo staviti na teret je ono njegove prijateljice, Susan Berman, koja je ubijena 2000. godine. Ova autorica krimića trebala je svjedočiti u ponovno otvorenoj istrazi oko nestanka Durstove supruge, no taman kada su je istražitelji trebali posjetiti, ubijena je u mafijaškom stilu u svojoj kući. Istražitelji su dobili pismo da je tijelo u kući, a tijekom snimanja dokumentarca HBO-a posinak Susan Berman otkrio je kako je rukopis identičan pismima koje je dobivala od Roberta Dursta.

Pod okriljem noći: Stao da pomogne taksisti, pa i on likvidiran

Samo godinu dana nakon ubojstva Berman, Durst je oslobođen optužbi za ubojstvo susjeda Morrisa Blacka. Kazao je da ga je ubio u samoobrani te u panici raskomadao njegovo tijelo i bacio u zaljev. U to vrijeme ekscentrični bogataš živio je u Teksasu prerušen u nijemu ženu.
Nakon uhićenja, Durstova obitelj čije se bogatstvo, stečeno u nekretninskom biznisu, procjenjuje na četiri milijarde dolara, poručila je da su zahvalni svima koji su pomogli u njegovom uhićenju.

'Nadamo se da će konačno odgovarati za sve što je učinio', kazao je njegov bratu Duglas.
Robert Durst uhićen je nakon što je ovog vikenda emitiran šesti nastavak dokumentarnog filma 'Jinx'. Njegovo priznanje 'sve sam ih ubio' uslijedilo je nakon što mu je postavljeno pitanje je li napisao pismo. Koje je mogao samo poslati ubojica Susan Berman.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene