Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Član bande 'Pink Panther'

U srijedu pobjegao iz zatvora, već u nedjelju izveo PLJAČKU STOLJEĆA?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda istraga još nije odmaknula daleko, postoje indicije da je veliku pljačku dragulja u luksuznom hotelu u Cannesu izveo Milan Poparić, član skupine 'Pink Panther' koji je prije nekoliko dana pobjegao iz zatvora.

Nakon što je prošlog tjedna stigla vijest o bijegu državljanina BiH Milana Poparića iz švicarskog zatvora, a jučer i vijest o velikoj pljački dragulja iz luksuznog hotela Carlton u Cannesu, nije dugo trebalo da se ova dva događaja povežu.

Pročitajte i ovo Utrka konobara u Parizu - 3 Uoči Olimpijskih igara VIDEO Nasmiješeni, uzbuđeni, usredotočeni: Dvjesto konobara utrkivalo se središtem Pariza Ilustracija Nakon Moskve Francuska podigla upozorenje na terorizam na najvišu razinu

>> Milan Poparić pobjegao iz zatvora uz RAFALNU PALJBU

Premda zasad nema dokaza da je u pljački sudjelovao Poparić, inače član zloglasne balkanske kriminalne skupine 'Pink Panther', Jonathan Sazonoff, stručnjak za krađe dragulja i urednik specijalizirane web stranice koja o tome izvještava, u izjavi za agenciju Associated Press tvrdi da će francuska policija sasvim sigurno istražiti tu moguću vezu.

On napominje da je pljačka izvedena u stilu 'Pink Panthera'. Mogućnost da se ova banda ponovno pojavila je uznemirujuća i sigurnosne službe diljem svijeta uzimaju je prilično ozbiljno', kazao je dobro upućeni Sazonoff. 'Oni se bave krađom dijamanata tako da nije neka mudrost reći da su ponovno krenuli u akciju', dodaje Sazonoff koji smatra da je samo bilo pitanje vremena kada će u tu akciju krenuti.

U međuvremenu je francuska policija objavila kako je iz hotela Carlton ukradeno daleko više dragulja no što se isprva mislilo. BBC javlja da je vrijednost ukradenog dragog kamenja povećana s jučerašnjih 40-ak na više od 100 milijuna eura.

Poparić je uz još jednog zatvorenika iz ćelije u Švicarskoj pobjegao prošlu srijedu, čime je postao treći član 'Pink Panthera' koji je Švicarcima zbrisao u posljednjih nekoliko mjeseci.

Bijeg je bio spektakularan - prilikom šetnje zatvorskim dvorištem, njegovi su se kompanjoni kombijem zabili i razvalili zaštitnu ogradu, a prema zatvorskim su čuvarima otvorili paljbu iz automatskog oružja. Ozlijeđenih nije bilo.

Inače, hotel Carlton je u vlasništvu izraelskog milijardera Leva Levijeva, a davnih je dana u njemu snimano nekoliko scena Hitchcockova legendarnog filma 'Drž'te lopova!', u kojemu je Carry Grant glumio lovca na kradljivce dragulja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene