Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na cestama Francuske

Migranti postavljali trupce po cesti ne bi li usporili kamione da se ukrcaju, jedan vozač poginuo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je vozač poginuo u noći s ponedjeljka na utorak blizu Calaisa, na sjeveru Francuske, u nesreći koju je uzrokovao trupac kojeg su postavili migranti, prvi put od početka migracijske krize 2014.

"Prepreka od trupaca koju su migranti postavili na autocesti izazvala je "pogibiju vozača kamioneta s poljskim registarskim oznakama", objavila je prefektura.

Pročitajte i ovo Strani radnici Prvi put suočeni s time Poznata agencija piše o Hrvatskoj: "Napadaju ih, ismijavaju, optužuju da prijete sigurnosti... a trebat će ih čak 500.000" Francuski parlament Francuski parlament Očekuje se ostavka nekoliko ministara: Izglasan sporni zakon o imigraciji koji je podijelio vladajuće

"Kamionet je udario u jedan od teretnjaka blokiranih zbog prepreke i zapalio se", naglašeno je. Devet eritrejskih migranata privedeno je i stavljeno u pritvor.

Postavljanje prepreka u tom području, uglavnom noću, bila je gotovo svakodnevna aktivnost očajnih migranata koji su se nadali usporiti kamione u pravcu Engleske kako bi se pokušali potajno ukrcati, u razdoblju kad je još postojao kamp "Džungla".

Ta je praksa prekinuta s raspuštanjem kampa u listopadu 2016. ali je nastavljena krajem svibnja i povratka migranata u regiju.

Između 400 i 600 migranata živi u Calaisu i okolici u lošim uvjetima, u nadi da će se domoći Engleske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene