Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika sigurnosna operacija

Merkel stiže u usijanu Atenu: Čuvat će je 7.000 specijalaca i ronilaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikalci su najavili veliku šetnju središtem Atene, a policija ne prepušta ništa slučaju. Angažirano je 7.000 policajaca, uključujući i ronioce te snajperiste, ne bi li kancelarkin posjet prošao u najboljem redu.

Grčka financijska tragedija, u čijem neizvjesnom raspletu Njemačka kao najjača članica eurozone ima jednu od glavnih uloga, u utorak će posjetom kancelarke Angele Merkel Ateni dobiti novu epizodu.

Pročitajte i ovo Prosvjed na UCLA-u Studenti ne odustaju VIDEO/FOTO Noć kaosa na američkim sveučilištima: Policija upala u kampove, stotine prosvjednika uhićene Cijene hrane, ilustracija Mi i Belgija I ovdje smo u samom vrhu: Hrvatska ima dvostruko veću inflaciju od gotovo svih u eurozoni

>> Grčka: Sukob policije i radnika brodogradilišta

Premda se u protokolarnim priopćenjima navodi da Merkel dolazi dati podršku politici štednje premijera Antonisa Samarasa, grčke građane ta priča baš i ne zanima te su najavili velike demonstracije protiv njemačke kancelarke.

Na ulicama Atene očekuju se tisuće prosvjednika, a policija ne želi ni jedan detalj prepustiti slučaju zbog čega je pokrenuta najopsežnija sigurnosna operacija još od posjeta Billa Clintona prije 15-ak godina. Kako javlja Guardian, angažirano je ukupno 7.000 policajaca, uključujući i specijalnu ronilačku jedinicu koja će, skrivena ispod morske razine, paziti na kancelarku dok bude napuštala aerodrom.

Očekuje se i zatvaranje nekih važnijih prometnica, a po krovovima diljem grada bit će razmješteni policijski snajperisti.

Prosvjede protiv Merkel organiziraju dvije velike sindikalne središnjice, a kao glavni događaj najavljena je trosatna šetnja središtem Atene u trenutku kada bi Merkel trebala biti na sastancima s najvišim grčkim dužnosnicima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene